Aftensmad
Sesam-nudler (Ma Jiang Mian)
Nem 10-minutters asiatisk aftensmad.
Ligesom italienerne har deres ikoniske, minimalistiske pastaretter, hvor man får stor velsmag ud af få ingredienser – lige så vel har man i det asiatiske køkken lignende opskrifter med nudler!
Denne gang har jeg kastet mig over en kinesisk klassiker, mere specifikt en lokal klassiker fra Shanghai.
Sesame Noodles eller sesam-nudler – eller på sit oprindelige sprog, ma jiang mian.
I al sin enkelthed en nem og hurtig nudelret på kun 10 minutter – man svøber tilberedte nudler i en lækker cremet sauce af sesampasta, peanutbutter og soya.
Selvom den kan stå alene som en simpel nudelret, så kan du 'pifte' den op med sauterede grøntsager, friske urter eller måske noget paneret kylling, hvis du mangler protein.
Men retten står fint alene blot med nudler og en cremet sauce – hvor man gerne lige kan toppe dem med lidt friskhakket forårsløg og rød chili.
Sesam-nudler er en nem og lækker asiatisk opskrift, hvor du kan bruge de fleste slags nudler – hvad enten du bruger nudler, som blot skal opblødes i varmt vand eller nudler, som du koger i en gryde.
Den er perfekt som en nem og hurtig aftensmad, eller som sidedish til et stykke velstegt kød eller som en del af et store bord med asiatiske lækkerier.
Fang opskriften på mine sesam-nudler herunder:
Jeg har desuden allerede en oversigt over 10 nemme asiatisk opskrifter, hvis du mangler inspiration til yderligere måltider i hverdagen med et asiatisk præg.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Nudler
200 gram
Forårsløg
2 stk
Sesamfrø
2 tsk
Tahin (sesampasta)
2 tsk
Peanutbutter
1.50 spsk.
Soyasauce
2 spsk.
Eddike (gerne fransk æblecidereddike)
1.50 spsk.
Bouillon eller vand
1 dl
Hvidløg, revet
1 tsk
Ingefær, revet
1 tsk
Chiliflager, kan undlades
0.50 tsk
Honning, sirup eller sukker
1 tsk
Læs også: