Mandekogebogen

Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad

Nemme asiatiske retter til aftensmad.

Asiatisk mad smager bare fantastisk og mange retter fra blandt andet det japanske, vietnamesiske, thailandske og kinesiske køkken er faktisk ret nemme at lave. 

Det gode ved mad fra det asiatiske køkken er, at de ofte bruger få ingredienser og måske nogle kombinationer, som vi i Norden ikke er så vant til at bruge i hverdagen.

Så der får man både nye smage og nemme retter - kæmpe win-win!

Mangler du ny inspiration til lækker asiatisk aftensmad? Så lad dig inspirere af mine 10 udvalgte opskrifter herunder!

Det asiatiske køkken byder på alt fra sunde retter og krydrede, spicy kreationer til friske forårsruller og risretter. 

Jeg har løbende lavet et utal af klassikere fra det asiatiske køkken og har i denne artikel samlet 10 asiatiske retter til hverdagen.

Opskrifterne er nemme, velsmagende og så er der en god blanding af de retter, som er nemme at lave og dem, som virkelig kræser for råvarerne over længere tid. 

Vi snakker alt fra bao med fyld til nemme retter på 15-30 minutter med ris, karamelliseret gris og lignende.

Disse opskrifter er til dig, der gerne vil smage noget udover det sædvanlige og gerne vil gå i krig med andre og måske mere eksotiske køkkener - mange af opskrifterne er nemme at gå til, både i forhold til tilberedning men også i forhold til indkøbslisten.

Mange bliver måske slået lidt ud af en kilometerlang indkøbsseddel - så jeg har sørget for, at der er mange af opskrifterne som kræver kort tid of få ingredienser.

Uden at gå på kompromis med smagen!

Fang dagens aftensmad herunder - den er nem!

ANNONCE
Orange Chicken - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Orange Chicken

Orange Chicken

Appelsin-glaseret kylling med ris!

Opskrift på Orange Chicken

Sticky Thai Meatballs - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Sticky Thai Meatballs

Sticky Thai Meatballs

Saftige kødboller i sticky sauce!

Opskrift på Sticky Thai Meatballs

Rou Jia Mo - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Rou Jia Mo

Rou Jia Mo

Den kinesiske burger!

Opskrift på kinesisk burger

Banh Mi Sandwich - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Banh Mi Sandwich

Banh Mi Sandwich

- vietnamesisk baguette med fyld!

Opskrift på Banh Mi

ANNONCE
Bao med kebab - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Bao med kebab

Bao med kebab

Luftige, dampede boller med kebab!

Opskrift på Bao-kebab

Vietnamesisk Pork Bowl - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Vietnamesisk Pork Bowl

Vietnamesisk Pork Bowl

- En skålfuld grissebasse med ris på 15 minutter!

Opskrift på vietnamesisk Pork Bowl

Sursød-kylling - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Sursød-kylling

Sursød-kylling

Sprød kylling svøbt i hjemmelavet sursød-sauce!

Opskrift på sursød-kylling

ANNONCE
Crispy Sticky Beef - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Crispy Sticky Beef

Crispy Sticky Beef

Karamelliseret oksekød på ris!

Opskrift på Crispy Sticky Beef

Katsu Karry - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Katsu Karry

Katsu Karry

- Pankopaneret kylling med cremede karrynudler!

Opskrift på Katsu Karry

Koreansk Fried Chicken - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Koreansk Fried Chicken

Koreansk Fried Chicken

- Sprødt, fedtet og snasket!

Opskrift på Korean Fried Chicken

ANNONCE
Chicken Noodle Soup - Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad Chicken Noodle Soup

Chicken Noodle Soup

- Nærende, varm og krydret nuddelsuppe!

Opskrift på nuddelsuppe med kylling 

Udskriv opskriften

Orange Chicken: Appelsin-glaceret kylling

4 portioner 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram kyllingebryst eller parterede kyllingestykker med ben
  • 2 stk appelsin, økologisk
  • 1½ dl bouillon (kylling eller grøntsags)
  • 1½ spsk. brun farin
  • 2 stk hvidløg
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 spsk. rød chili
  • 1 spsk. soyasauce

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 180 grader.
  2. Hvis du bruger brystkød, så del disse i mindre stykker - mens hvis du bruger hele parterede stykker, så del blot i vinger, over- og underlår samt bryst (400 gram er hvis du bruger brystkød, vægten er lidt anderledes, når det er hele stykker kød - og de skal også tilberedes lidt længere). Varm en pande med lidt olie ved middelhøj varme og brun kyllingen et par minutter. Tag herefter kyllingen af panden igen. (TIP: Hvis du kender konceptet Orange Chicken med den sprøde konsistens og gerne vil have det med i spil? Så skal du istedet vende de rå kyllingestykker i majsstivelse, så de er helt dækket. Herefter skal de vendes i et sammenpisket æg og vendes i en melblanding af mel, salt, peber og lidt løgsalt. Herefter skal de friteres i olie ved 170 grader i ca. 2-3 minutter. Og derefter skal de så blot vendes i saucen, som er blevet reduceret til en sirup længere nede i opskriften.)
  3. Bland revet hvidløg, chili, ingefær og saften fra appelsinen sammen med soya, brun farin og bouillon - riv 2 tsk. appelsinskal i blandingen.
  4. Hæld massen på panden, når kyllingen er taget af og lad det reducere med en tredjedel efter 5-6 minutter.
  5. Hæld kyllingen tilbage på panden, rør rundt i saucen og smid den i ovnen i 12-14 minutter, hvor du løbende åbner for ovnen og ryster panden for at fordele saucen og dække kyllingen.
  6. Når kyllingen er tilberedt, tages denne op fra panden igen - panden tages ud af ovnen og sættes på komfuret. Saucen alene reduceres yderligere, indtil den er tyknet og helt sirupsagtig. Den vendes sammen med kyllingen til sidst og serveres eksempelvis med hvide ris!
Del

Seneste nyt