Asiatisk mad: 10 opskrifter på asiatisk hverdagsmad
Nemme asiatiske retter til aftensmad.
Asiatisk mad smager bare fantastisk og mange retter fra blandt andet det japanske, vietnamesiske, thailandske og kinesiske køkken er faktisk ret nemme at lave.
Det gode ved mad fra det asiatiske køkken er, at de ofte bruger få ingredienser og måske nogle kombinationer, som vi i Norden ikke er så vant til at bruge i hverdagen.
Så der får man både nye smage og nemme retter - kæmpe win-win!
Mangler du ny inspiration til lækker asiatisk aftensmad? Så lad dig inspirere af mine 10 udvalgte opskrifter herunder!
Det asiatiske køkken byder på alt fra sunde retter og krydrede, spicy kreationer til friske forårsruller og risretter.
Jeg har løbende lavet et utal af klassikere fra det asiatiske køkken og har i denne artikel samlet 10 asiatiske retter til hverdagen.
Opskrifterne er nemme, velsmagende og så er der en god blanding af de retter, som er nemme at lave og dem, som virkelig kræser for råvarerne over længere tid.
Vi snakker alt fra bao med fyld til nemme retter på 15-30 minutter med ris, karamelliseret gris og lignende.
Disse opskrifter er til dig, der gerne vil smage noget udover det sædvanlige og gerne vil gå i krig med andre og måske mere eksotiske køkkener - mange af opskrifterne er nemme at gå til, både i forhold til tilberedning men også i forhold til indkøbslisten.
Mange bliver måske slået lidt ud af en kilometerlang indkøbsseddel - så jeg har sørget for, at der er mange af opskrifterne som kræver kort tid of få ingredienser.
Uden at gå på kompromis med smagen!
Fang dagens aftensmad herunder - den er nem!
Vietnamesisk Pork Bowl
- En skålfuld grissebasse med ris på 15 minutter!
Orange Chicken: Appelsin-glaceret kylling
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst eller parterede kyllingestykker med ben
- 2 stk appelsin, økologisk
- 1½ dl bouillon (kylling eller grøntsags)
- 1½ spsk. brun farin
- 2 stk hvidløg
- 1 spsk. ingefær, revet
- 1 spsk. rød chili
- 1 spsk. soyasauce
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 180 grader.
- Hvis du bruger brystkød, så del disse i mindre stykker - mens hvis du bruger hele parterede stykker, så del blot i vinger, over- og underlår samt bryst (400 gram er hvis du bruger brystkød, vægten er lidt anderledes, når det er hele stykker kød - og de skal også tilberedes lidt længere). Varm en pande med lidt olie ved middelhøj varme og brun kyllingen et par minutter. Tag herefter kyllingen af panden igen. (TIP: Hvis du kender konceptet Orange Chicken med den sprøde konsistens og gerne vil have det med i spil? Så skal du istedet vende de rå kyllingestykker i majsstivelse, så de er helt dækket. Herefter skal de vendes i et sammenpisket æg og vendes i en melblanding af mel, salt, peber og lidt løgsalt. Herefter skal de friteres i olie ved 170 grader i ca. 2-3 minutter. Og derefter skal de så blot vendes i saucen, som er blevet reduceret til en sirup længere nede i opskriften.)
- Bland revet hvidløg, chili, ingefær og saften fra appelsinen sammen med soya, brun farin og bouillon - riv 2 tsk. appelsinskal i blandingen.
- Hæld massen på panden, når kyllingen er taget af og lad det reducere med en tredjedel efter 5-6 minutter.
- Hæld kyllingen tilbage på panden, rør rundt i saucen og smid den i ovnen i 12-14 minutter, hvor du løbende åbner for ovnen og ryster panden for at fordele saucen og dække kyllingen.
- Når kyllingen er tilberedt, tages denne op fra panden igen - panden tages ud af ovnen og sættes på komfuret. Saucen alene reduceres yderligere, indtil den er tyknet og helt sirupsagtig. Den vendes sammen med kyllingen til sidst og serveres eksempelvis med hvide ris!