Mandekogebogen

Koreansk fried chicken

Korean Fried Chicken - den perfekte snack!

Fried Chicken, KFC eller friturestegt kylling - kært barn har mange navne og findes i mange forskellige afskygninger. 

Mange lande har hver deres version af den klassiske sprøde kylling - og jeg har forsøgt med med den koreanske udgave.

Koreansk Fried Chicken er en helt fantastisk idé - her giver man den sprøde kylling et ekstra pift i form af en klistret sauce, som dækker hele herlighederne. 

Den bevarer både sprødhed, saftighed og 'stickyness' - hvilket giver en sur-sød og spicy smagoplevelse, som giver en himmelsk mundfuld!

Fang opskriften herunder - du kan både bruge kyllingebryst, vinger, lår og lignende. 

Hvis du er til den mere klassiske fried chicken - så finder du også opskriften her - Fried Chicken.

ANNONCE

Koreansk fried chicken

Sprødt og klistret!

4 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1000 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram kyllingevinger, lår, bryststrimler, etc.
  • 1 dl majsstivelse
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 tsk salt + peber
  • 1 stk lime, økologisk
  • 2 spsk. honning, el. sirup
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. brun farin
  • ½ stk rød chili (kan undlades)
  • 3 fed hvidløg
  • ½ l fritureolie
  • 3 spsk. sesamfrø, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Start med at preppe saucen, som skal på til sidst - pres saften fra limefrugten i en pande og bland sammen med revet ingefær, revet hvidløg, honning, finthakket rød chili og brun farin. Lad det koge op og skru derefter ned på simretemperatur - lad det simre, indtil det tykner. Stil den herefter fra blusset og klar til senere.
  2. Uanset om du bruger kyllingebryst, vinger eller lår, så skal disse nu krydres med 1 tsk. salt og 1 tsk. friskkværnet peber - læg dem i en skål.
  3. Hæld nu majsstivelsen over kyllingerne og rod lidt rundt i skålen - tag derefter hvert enkelt stykke op og klem den godt sammen med fingrene. På den måde får du et mere dækket lag, samtidig med at der kommer små ujævnheder og 'folder' i majsstivelsen, som giver ekstra sprødhed og knas!
  4. Hæld nu din fritureolie i en gryde eller en høj pande, så den er ca. halvt fyldt med olie - varm den op til ca. 170 grader.
  5. Steg kyllingestykkerne 3-4 stykker af gangen - hvis du bruger kyllingebryst, skal de have 5-6 minutter, og hvis du bruger lår og vinger, så skal de ca. have 8-10 minutter. Vend dem undervejs, så de får fordelt varmen ligeligt og bliver gyldne i farven over hele linjen. Skru ned for varmen, hvis de bliver for mørke for hurtigt og fisk dem op, indtil olien er køligere.
  6. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og lad dem hvile i 2-3 minutter.
  7. Varm nu saucen op igen i en stor gryde eller wok - og når saucen bobler igen, smides den sprøde kylling i. Vend grundigt rundt, så alle stykkerne bliver helt dækket af saucen - drys til sidst en håndfuld sesamfrø på og top eventuelt med lidt friskskåret forårsløg.
Del

Seneste nyt