Crispy Sticky Beef
Den perfekte mundfuld!
En lynhurtig, lækker og velsmagende asiatisk ret til en travl hverdag - crispy sticky beef!
I al sin enkelthed sprøde skiver af oksekød svøbt i en snasket, krydret sauce - og så serveret til hvide ris?
Ikke et øje tørt.
Herunder får du min opskrift på denne klassiker, som har sit ophav i det kinesiske og mongolske køkken:
Crispy Sticky Beef
Syndigt lækkert!
2 portioner
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 200 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. soyasauce
- ½ dl bouillon, okse- eller grøntsags
- 1 spsk. ingefær, revet
- ½ tsk rød chili el. tørrede chiliflager
- ½ stk lime, økologisk
- ½ dl majsstivelse
- 2 stk forårsløg
Fremgangsmåde
- Sæt risene over at koge - ca. 1 deciliter pr. person kogt i 1,5 dl vand - kog i 10-12 minutter og lad dem dampe af i 5-10 min.
- Mens risene koger, blander du ingredienserne til saucen i en lille skål - bland soya, bouillon, brun farin og saften af en halv lime.
- Finsnit også 1 forårsløg, hvidløg, chili og ingefær og hav dem klar.
- Sæt en wok på høj varme med en god sjat olie i bunden. Skær dit kød ud i så tynde strimler som muligt.
- Hæld majsstivelsen i en dyb tallerken - når olien er varm (lige inden den begynder at ryge), dypper du hver skive kød i majsstivelse, så de bliver helt dækket - børst overskydende af. Steg dem 4-5 af gangen i den varme wok i ca. 45-60 sekunder, indtil de er blevet gyldne, mørke og sprøde i overfladen. Lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
- Hæld olien fra wokken på nær 1 spiseskefuld - steg dine grøntsager (chili, ingefær, 1 forårsløg og hvidløg) i den resterende olie et minuts tid. Tilsæt herefter saucen og kog den op - lad den simre i 2-3 minutter og tilsæt eventuelt lidt majsstivelse rørt op i vand for at tykne saucen hurtigere. Den må nemlig ikke reducere alt for meget, så soyaen dermed bliver for salt.
- Vend de sprøde kødstrimler i saucen sammen med et hakket forårsløg - lad det simre i nogle minutter og servér så på toppen af nykogte ris med eventuelt lidt ekstra forårsløg, frisk chili og sesamfrø.