Mandekogebogen

Dakgangjeong - Koreansk fried chicken bowl

En hurtig koreansk snack-aftensmad!

Når man ser sammensætning 'KFC', så tænker de fleste med det samme på Kentucky Fried Chicken og fastfood-kædens famøse sprøde kylling.

Men KFC kan også stå for Korean Fried Chicken - den koreanske pendant til friturestegt kylling og min egentlige favorit af de to.

Denne opskrift er baseret på den koreanske klassiker Dakgangjeong, som er sprødstegt kylling glaceret i en soya-baseret sauce. 

Jeg har tidligere lavet en opskrift på Koreansk Fried Chicken Wings, og denne gang har jeg lavet en nem og hurtig aftensmad med sprød kylling, snasket sovs og koriander-ris. 

Konceptet med koreansk fried chicken er, at man tilføjer et ekstra lag til smagsoplevelsen - hvor man ved klassisk fried chicken dypper sin sprøde, panerede kylling i saucer, dækker man med koreansk fried chicken den sprøde kylling i en sticky sauce. 

Og det er altså ret vanedannende, når man først kommer i gang med sådan en sag!

Og utrolig nemt - jeg har lavet en nem hverdagsopskrift herunder, og noteret, hvad man lige kan give af ekstra kærlighed, hvis man har lidt ekstra krydderier på hylden. 

Fang opskriften på en Korean Fried Chicken Bowl herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Dakgangjeong - Koreansk fried chicken bowl

Snack-aftensmad!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

Fried Chicken
  • 2 stk kyllingebryst
  • 4 dl fritureolie/solsikkeolie
  • 1 dl majsstivelse
  • 1 tsk salt + peber

Stickysauce
  • 1 dl soyasauce
  • 2 spsk. brun farin
  • ½ stk rød chili
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. citron- eller limesaft
  • 1½ tsk majsstivelse

Ekstra krydderiforkælelse (kan undlades)
  • 4 stk stjerneanis
  • 3 stk hele nelliker
  • ½ tsk kanel, stødt

Koriander-ris
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 dl ris

Fremgangsmåde

  1. Snit chili, hvidløg, ingefær og svits i lidt olie i en gryde. Sæt fritureolien i gang i en anden gryde og varm op til ca. 170 grader. Sæt også vand over til ris og kog dem efter anvisningerne.
  2. Bland nu limesaft, soya, brun farin og 1,5 tsk. majsstivelse sammen i en kop - hæld det ned til gryden med chili, ingefær og hvidløg. Lad det småsimre, mens du friterer kyllingen - tilsæt de ekstra krydderier nu, hvis du gerne vil have ekstra smag.
  3. Skær kyllingebrysterne i små mundrette tern - bland majsstivelse, 0,5 tsk. salt og 0,5 tsk. peber sammen i en skål og vend kyllingen heri. Sørg for en god coating på alle stykker.
  4. Når olien er varm, steges kødet i olien i 2-3 minutter, indtil de er let gyldne og sprøde. Dryp dem af på et stykke køkkenrulle, hvorefter du hælder dem sammen med stickysaucen og vender det hele sammen. Alle stykkerne skal coates.
  5. Hak din koriander fint og vend i den nykogte ris - servér straks med koreansk fried chicken på toppen! Top eventuelt af med lidt fintsnittet forårsløg og/eller sesamfrø.
Del

Seneste nyt

ANNONCE