Mandekogebogen

Sticky pork belly

Kogt, stegt og glaceret gris til perfektion!

Vi danskere er glade for svinebryst, svineslag og stort set alle lækre udskæringer fra grisen, som kan give sprød svær og/eller saftigt kød.

Og mens vi ofte tyer til ovnstegt svinesteg eller flæskesteg - så har det asiatiske køkken lidt flere tricks i ærmet i forhold til at kombinere svinekød med søde og stærke smage.

Eksempelvis en kinesisk sticky pork belly.

Hvis jeg skal beskrive det smagsmæssigt og konsistensmæssigt - så minder det lidt om de mest møre og saftige spareribs, hvor man slipper for benene og kan servere kødet over hvide ris.

Det er uimodståeligt.

Og utrolig nemt at lave!

Min opskrift er simpel og nem at gå til og giver en omgang pork belly, der både er sprødt, sødt, salt og klistret.

Teknikken er tre forskellige tilberedningsmetoder - den første er kogning, den anden er stegning og den sidste er glasering.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sticky pork belly

Spareribs på ris!

2 portioner 1 time, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram svinebryst
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære svinebrystet fri for svær (hvis der er noget på) - gem sværen til et andet formål eller smid den i fryseren. Skær nu svinebrystet i mundrette tern.
  2. Kog ca. 1 liter vand op i en gryde og tilsæt ca. 1 tsk. salt, skiver af ingefær og hvidløg til vandet. Eventuelt lidt laurbær for ekstra smag. Lad det simre et par minutter.
  3. Tilsæt nu svineternene og lad dem koge i 5-6 minutter - tag den herefter op af væsken. Gem 1-1,5 deciliter af væsken, men kasser resten og grøntsagerne.
  4. I en anden gryde varmer du et skvæt olie op til høj varme og smider svineternene i - brun dem i 6-7 minutter, så de bliver brune og sprøde på alle sider.
  5. Hæld nu brun farin i gryden og rør grundigt rundt - skru lidt ned for varmen, når farinen er smeltet og dækker alle stykkerne.
  6. Tilsæt nu soya, kogevand og eddike og læg låg på - skru ned i simrevarme og lad det simre i ca. 40-50 minutter.
  7. Rør i gryden af og til og hold øje med væskemængden - henimod de sidste 10 minutter af stegetiden kan du måske løfte låget af og lade den sidste væske karamellisere helt sammen med kødet. Saucen skal være helt tyk og klistret omkring kødet.
  8. Server rygende varmt på toppen af nykogte ris.
Del

Seneste nyt

Annonce