Mandekogebogen

Vietnamesiske baguettes

Sprøde og bløde baguettes til banh mi!

I et vietnamesiske køkken har man en ægte sandwich-klassiker, som går under navnet Banh Mi.

Og deres inspiration fra den franske baguette er bestemt til stede, når man prøver deres brød, som er sprøde udenpå og bløde og saftige indeni.

Jeg har givet mig i kast med at lave en hjemmelavet version af de populære brød fra gadekøkkenet - og herunder får du en nem og hverdagsvenlig udgave.

Den er ikke helt lige så flagende, som man forbinder med det vietnamesiske brød i gadekøkkenerne (tips til at få den helt i mål modtages med kyshånd!), men denne måde at hæve og bage brødene på giver en solid sprødhed på ydersiden samt saftig og luftig midte!

ANNONCE

Vietnamesiske baguettes

Perfekte til Banh Mi!

12 portioner 1 time
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel
  • 320 ml vand
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk sukker
  • 20 gram gær

Fremgangsmåde

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i skålen til din røremaskine.
  2. Opløs gæren i vandet og tilsæt det til røremaskinen.
  3. Ælt ved middelhastighed i ca. 5-6 minutter, indtil dejen slipper kanterne af skålen.
  4. Herefter skrabes dejen ud på et meldrysset bord, hvor du fordeler dejen i 10-12 lige store portioner.
  5. Hver portion bliver banket/æltet ud til en lille aflang rektangel - herefter trækker du hvert hjørne ind mod midten, så du får en form for rudeform.
  6. Vend dem op med samlingen nedad og rul forsigtigt lidt i enderne, så du for dem spidset til baguette-form.
  7. Læg dem enten på en bageplade med bagepapir med god afstand eller i en baguetteplade - sidstnævnte giver et flottere resultat, men det andet fungerer fint.
  8. Kog en liter vand op og hæld i en gryde, som du stiller ind i bunden af en slukket ovn. Herefter stiller du bradepanderne med brødene ind til hævning. Dampen giver varme og lidt ekstra sprødhed senere til overfladen. Lad dem hæve i 30 minutter.
  9. Tag dem herefter ud af ovnen og varm ovnen op til 240 grader - når ovnen er varm, ryger bagepladerne (en af gangen) ind i ovnen igen.
  10. Bag dem i 20 minutter - smid en halv deciliter vand ind i bunden (eller brug dampfunktion) 3-4 gange under bagningen for at få den sprøde overflade.
Del

Seneste nyt