Bao med kebab og tomat-æble-salsa
En hurtig hapser i hverdagen!
Bao-boller er en fantastisk form for bagværk - den er svampet, blød og utrolig luftig.
Fyldet kan variere i det uendelige, men i en travl hverdag skal tingene nogle gange gå lidt hurtigt.
Jeg laver altid store portioner bao-boller pr. gang, da selvom det er ganske nemt, når man først er inde i rutinen, så kan det være lidt tidskrævende.
Du kan læse opskriften til, hvordan man laver bao-boller - både med og uden bambuskoger.
Og her kan du læse opskriften på kebab-krydderierne, som du skal bruge i opskriften herunder.
Herunder får du en hurtig og nem opskrift på, hvad du kan lave af fyld til en nem, velsmagende hapser!
- og hvis det skal gå rigtig stærkt og du måske gerne vil med på 'stop madspild'-bølgen, så kan en given steg, kylling eller lignende fra gårsdagen middag sagtens agere proteinet i opskriften. Når det vendes i krydderiblandingen bliver det hele lækkert og saftigt igen og skal blot have lidt stegeskorp.e
Bao med kebab og tomat-æble-salsa
Spicy og saftigt!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 1 stk æbler
- 1 stk tomater
- 1 tsk frisk ingefær
- 1 tsk sriracha, chilisauce
- 2 tsk citronsaft
- 250 gram okseinderlår, lammefilet etc.
- 8 stk bao-boller
- ½ dl kebabkrydderi (se opskriften i artiklen)
- 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Vend alle krydderierne sammen med kødet, som er blevet skåret i tynde strimler. Tilsæt olivenolien, og lad det trække lidt.
- Hak æble, tomat og ingefær helt fint og bland det sammen med chilisauce og citronsaft. Smag til undervejs.
- Steg kødet på en varm pande eller en wok i 4-5 minutter og servér rygende varmt i de dampede bao-boller - enten nylavet eller fra fryseren - sammen med salsaen. Simpelt og lækkert!