Mandekogebogen

Bao med kebab og tomat-æble-salsa

En hurtig hapser i hverdagen!

Bao-boller er en fantastisk form for bagværk - den er svampet, blød og utrolig luftig.

Fyldet kan variere i det uendelige, men i en travl hverdag skal tingene nogle gange gå lidt hurtigt.

Jeg laver altid store portioner bao-boller pr. gang, da selvom det er ganske nemt, når man først er inde i rutinen, så kan det være lidt tidskrævende. 

Du kan læse opskriften til, hvordan man laver bao-boller - både med og uden bambuskoger.

Og her kan du læse opskriften på kebab-krydderierne, som du skal bruge i opskriften herunder.

Herunder får du en hurtig og nem opskrift på, hvad du kan lave af fyld til en nem, velsmagende hapser!

- og hvis det skal gå rigtig stærkt og du måske gerne vil med på 'stop madspild'-bølgen, så kan en given steg, kylling eller lignende fra gårsdagen middag sagtens agere proteinet i opskriften. Når det vendes i krydderiblandingen bliver det hele lækkert og saftigt igen og skal blot have lidt stegeskorp.e

ANNONCE

Bao med kebab og tomat-æble-salsa

Spicy og saftigt!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk æbler
  • 1 stk tomater
  • 1 tsk frisk ingefær
  • 1 tsk sriracha, chilisauce
  • 2 tsk citronsaft
  • 250 gram okseinderlår, lammefilet etc.
  • 8 stk bao-boller
  • ½ dl kebabkrydderi (se opskriften i artiklen)
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Vend alle krydderierne sammen med kødet, som er blevet skåret i tynde strimler. Tilsæt olivenolien, og lad det trække lidt.
  2. Hak æble, tomat og ingefær helt fint og bland det sammen med chilisauce og citronsaft. Smag til undervejs.
  3. Steg kødet på en varm pande eller en wok i 4-5 minutter og servér rygende varmt i de dampede bao-boller - enten nylavet eller fra fryseren - sammen med salsaen. Simpelt og lækkert!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt