Mandekogebogen

Dampede bao-boller

Svampede, lækre og uimodståelige bao-boller!

Bao-boller er en fantastisk opskrift og alternativ til den klassiske burgerbolle. Den er svampet, lækker og utroligt nem at have med at gøre. 

Det skyldes, at bollen bliver dampet i stedet for at få varme fra andre kilder - og så smager de fantastisk!

Det anbefales, at du får anskaffet en bambuskoger, da det gør hele arbejdet en del nemmere.

Jeg har lavet en lækker og nem opskrift på, hvordan du får afprøvet de dampede bao-herligheder - og så kan du altid kigge med her for inspiration til fyldet: Bao med krydret nakkefilet.

Du kan dog undvære den, hvis du i stedet bruger et dørslag, hvori du lægger bagepapir og bruger samme procedure som herunder:

ANNONCE

Bao

Dampede boller!

15 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 200 ml vand
  • 12 gram gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 55 gram smør, smeltet
  • 2 spsk. olivenolie, til pensling

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær, sukker og salt i vandet og tilsæt den smeltede smør.
  2. Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt, indtil dejen er lækker og smidig. Lad det hæve på bordet i ca. 2 timer med et viskestykke over sig.
  3. Når dejen har hævet, rulles den ud til ca 1 cm. tykkelse eller mindre - herfra former du 8-10 små cirkler med en diameter på ca. 10 cm.
  4. Pensl den ene af siderne på cirklen med olie - herefter fold den anden side indover, så de danner en halvcirkel.
  5. Lad dem hæve i 20-30 minutter med et viskestykke over.
  6. Nu sætter du en pande eller gryde over med den mængde vand, der passer til, at vanden ikke når den første bund i din bambuskoger (såfremt der er to eller flere lag i).
  7. Læg bagepapir i en eller flere af bundene i damperen, og prik huller i den med en stegenål.
  8. Læg de hævede bao-halvcirkler på bagepapiret - sørg for, at der er plads til at bollerne kan hæve lidt mere.
  9. Sæt bambus-låget på og placér bambuskogeren i panden eller gryden og skru godt op for varmen. Hold øje med vandmængden og spæd til løbende, så den ikke 'tørrer' ud - de skal dampe ca. 15-20 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt