Mandekogebogen

Nai Wong Bao

Dessert-bao!

Bao-boller er en underskøn spise, hvor man får en noget anderledes tekstur, end vi danskere oftest er vant til med bagt bagværk.

Bao-boller bliver som bekendt dampet - enten i en dampovn eller med en bambus-damper - som giver en luftig, voluminøs og lækker konsistens.

Du kan her fange min grundopskrift på bao-boller - denne gang har jeg dog kastet mig over bao i det søde køkken.

Der findes en lækker dessert i det kantonesiske køkken, som går under navnet Nai Wong Bao.

I al sin enkelthed en fyldt bao, hvor fyldet består af en lækker, tyk vaniljecreme.

Det er egentlig meget simpel, men mødet mellem den luftige bolle og det cremede fyld gør det til en nem og lækker dessert-snack.

Jeg har brugt min Electrolux-ovn 900 SteamPro til formålet, som har en dampfunktion, som gør, at man bare kan smide 1-2 bradepander ind i ovnen og sætte dem på dampfunktion - nemt og enkelt, men du kan selvfølgelig også vælge at bruge en klassisk bambus-koger.

Sørg for at gøre vaniljecremen ekstra fed og tyk, så holder dine boller størrelsen bedre-  hvis der er for meget væske i, og den er lidt flydende, så kan bollerne godt synke lidt sammen. Det gør intet ved smagen, men lidt ved udseendet. 

Herunder får du opskriften på dessert-bao - Nai Wong Bao:

ANNONCE
Dampede Nai Wong Baos i ovn! - Nai Wong Bao Dampede Nai Wong Baos i ovn!
Udskriv opskriften

Nai Wong Bao

Dessert-baoboller!

10 portioner 2 timer, 52 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer, 30 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 200 ml vand
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 15 gram gær
  • 1 stk vaniljecreme (se opskrift længere oppe i artiklen)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave vaniljecremen efter forskrifterne i opskriften længere oppe i artiklen - vaniljecremen skal nemlig være helt afkølet.
  2. Opløs gær i vandet og tilføj sukker - tilføj herefter hvedemel efterfulgt af salt. Rør det 3-5 minutter på røremaskine, indtil det er en sammenhængende, blank dej. Stil den til hævning et lunt sted i 2 timer.
  3. Efter hævning deles dejen i 10-12 stykker og rulles ud til små cirkler eller firkanter - læg en spiseskefuld på hver stykke dej og fold forsigtigt siderne indover cremen, så det bliver lukket helt inde. Ligesom med fastelavnsboller! Læg dem med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter.
  4. Nu kan du enten dampe dem i en ovn eller i en bambusdamper - de skal ca. have 12-15 minutter ved fuld damp i en dampovn, og ca. 15 minutter i en bambuskoger.
Del

Seneste nyt

Annonce