Bagværk
Shokupan – luftigt japansk franskbrød
Det hvideste og luftigste på markedet!
Leder du efter det mest hvide og luftige brød på markedet, som egner sig lige så godt til tandsmør såvel som en god, gammeldags toast?
Så kan du kigge det japanske køkken over skulderen.
I denne omgang har jeg eksperimenteret med det såkaldte Shokupan aka. Hokkaido Milk-brød, som giver en utrolig, utrolig luftig krumme.
Tricket?
Det er at lave en 'tangzhong'.
Det er betegnelsen for en opbagt melblanding i enten mælk eller vand, som bidrager med teksturen på brødet.
Med lidt ekstra magi til æltningen får man en dej, som er luftig, blød som en sky og desuden kan holde sig frisk og lækker i længere tid.
Herunder får du en nem og lækker opskrift på shokupan, som skriger efter en skive smør med ostehøvlen!
Selve opskriften har en dejmængde, som passede til min franskbrødsform, som måler 10x30cm – men du kan sagtens bruge, hvad du har. Det handler i bund og grund om, at det skal bages i noget, så det kan få noget højde uden at hæve ud til siderne – så rugbrødforme og lignende fungerer også fint, og alt efter størrelse kan du lave større eller mindre brød.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
380 gram
Sødmælk
300 ml
Sukker
1 spsk.
Gær
25 gram
Æg
1 stk
Salt
1 tsk
Smør
70 gram
Æg, til pensling (kan undlades)
1 stk
Fremgangsmåde
Læs også: