Efter en tur til Samsø så jeg for første gang noget hos bageren, der hed en solskinsbolle – og efter lidt grundig research kan jeg finde frem til, at det kan være lidt forskellige ting, men alle har én ting til fælles.
Masser af vaniljecreme!
Solskinsboller er lidt en afart af de norske skoleboller – her er man bare gået all-in på kage-fronten og kombineret tingene i en kage, der mest af alt er et kærlighedsbarn mellem en spandauer og en kanelsnegl.
Selve navnet refererer til klatten af vaniljecreme i midten, som minder lidt om en sol, når de er blevet afbagt.
Solskinsboller eller cremesnegle er en skøn dessert, hvor man laver krydrede kanelsnegle med appelsin, som toppes med en gavmild portion kagecreme eller vaniljecreme.
Det er praktisk talt kanelsnegle på steroider – den ultimative måde at få kager fyldt med snask!
Tricket er at blande lidt af vaniljecremen i remoncen og desudne tilføje mørk sirup til fyldet – det gør, at det hele ikke bliver tørt og istedet vanvittig saftigt og snasket.
Fang min opskrift på solskinsboller herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Sødmælk
120 ml
Appelsin, saften herfra
40 ml
Hvedemel
300 gram
Gær
15 gram
Æg
1 stk
Appelsinskal, revet
2 tsk
Kardemomme
1.50 tsk
Sukker
3 spsk.
Smør
100 gram
Sukker
100 gram
Kanel, stødt
1.50 tsk
Mørk sirup
2 spsk.
Vaniljecreme (se opskrift længere oppe i artiklen)
1 stk
Læs også: