Hjemmelavet vaniljecreme/kagecreme
Nem opskrift på klassisk vaniljecreme.
I det søde køkken, til kage og dessert går man aldrig galt i byen med en vaniljecreme eller kagecreme.
En vaniljecreme har en perfekt sødme, cremethed og smag, som passer perfekt til mange former for hjemmebag og bagværk.
Vaniljecreme bliver ofte kaldt kagecreme, netop fordi den er så egnet til kager og desserter.
Hvad enten vi snakker lagkage, fastelavnsboller, pandekager eller lignende.
Og det er utroligt nemt at lave.
Det kan ikke betale sig at købe vaniljecreme på pulverform, i pose eller andet gøgl - det smager meget bedre hjemmelavet.
Den ægte vare giver den ægte smag - og så kan du bare stopfodre den med vanilje efter behov!
Man kan lave vaniljecreme både med hele æg og kun æggeblommer - og jeg har testet opskrift på begge teknikker.
Jeg ser ikke den store forskel i resultatet på vaniljecremen, så jeg vil anbefale, at du blot bruger hele æg - så behøver du heller ikke bøvle med at skille æggene og ikke vide, hvad du så efterfølgende skal bruge resten af ægget til.
Denne opskrift på vaniljecreme giver dig vaniljecremen, som kan holde sig i køleskabet i flere dage, er mere fast og blød i konsistensen og kan laves i forvejen, hvis du eksempelvis får mange gæster til en fødselsdag og har behov for at forberede så meget som muligt inden fødselsdagen.
En rigtig 'onepot'-opskrift, egentlig. Du skal bare putte alle ingredienser i samme gryde og varme det op i nogle minutter.
Og voila!
En lækker, cremet, nem og enkel vaniljecreme til mange formål.
Vaniljecreme/kagecreme
Masser af vanilje!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk æg
- 1½ spsk. majsstivelse
- 2½ spsk. rørsukker
- 1 stk vaniljestang
- 2½ dl sødmælk
Fremgangsmåde
- Vaniljecremen er utrolig simpel at lave - bland blot alle ingredienserne i en gryde (skrab alle kornene ud af vaniljestangen og kog 'skallerne' med) og rør det til sammenhængende masse med et piskeris.
- Skru op på middelhøj varme under konstant omrøring - den må ikke brænde i bunden. Når den begynder at tykne, skal den have lov til at småkoge et kort stykke tid, indtil du har den rette konsistens og massen har sat sig ordentligt.
- Skrab vaniljecremen ud af gryden og ned i en skål, som du beklæder med et stykke husholdningsfilm, så der ikke dannes kondens - lad dem køle helt af før brug.