Jeg elsker at bage med wienerbrød og wienerdej – og når man først har lært foldeteknik og tricket til der gyldne 27 lag i wienerbrød?
Så er det altså let som en leg!
Hvor man ved hjemmebagte croissanter skal være vanvittig præcis med foldning, rulning og konsistenser, så kan man som en kage som spandauer komme utrolig godt i mål med lidt mindre præcision.
En spandauer har altid været min favorit, når vi snakker kage med wienerbrød. Den har en sprød skorpe, smørholdige lag og en cremet midte med kagecreme.
En klassisk spandauer, eller 'bagerens dårlige øje', som vi kaldte det i Vestjylland, er i min optik 'blot' fyldt med en fuldfed kagecreme med vanilje – men en klassisk måde er også at inkorporere borgmester-masse i midten (en god sammenblanding af marcipan, sukker og smør).
Jeg plejer dog at bruge ekstra kagecreme i midten for både at kunne binde kagen bedre sammen og desuden få ekstra smæk på kagecreme og vaniljesmagen.
Spandauer eller wienerbasse er en nem og simpel måde at lave morgenbrød til kaffen, hvis du følger min foldeteknik til wienerbrød.
Den finder du lige her – sådan folder du wienerdej.
Dernæst bruger jeg min klassiske opskrift med kagecreme til formålet, som bliver tyk, cremet og med en masse lækre vaniljekorn. Opskriften funder du lige her: Hjemmelavet vaniljecreme/kagecreme.
Det gode ved wienerbrød er, at efter foldning kan du eventuelt fryse dem 'rå' ned og blot smide dem i køleskabet til optøning dagen før, du skal have dem på bordet.
Det er en smart ting, hvis man vil have nybagte wienerbasser og spandauere til morgenbordet, uden at skulle stå tidligt op for at rulle wienerdej!
Du kan i øvrigt fylde dem med andet en kagecreme -nogle spandauere fyldes eventuelt med syltetøj. Bare du holder dem væk fra mig!
Fang min opskrift på det søde element til morgenbordet, eftermiddagskaffen eller bare en kaffe-venlig snack herunder – hjemmebagte spandauere:
Spandauere klar til ovnen!
Nybagt, let afkølet og toppet med glasur!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
280 gram
Mælk
200 ml
Gær
20 gram
Sukker
30 gram
Fint salt
0.50 tsk
Koldt smør
150 gram
Vaniljecreme (se opskrift længere oppe i artiklen)
1 stk
Flormelis, til pynt
1 dl
Fremgangsmåde
Læs også: