Bagværk

Squashkage

Evig kage-klassiker fyldt med masser af smag!

Squashkage
Squashkage med frosting
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 17. september 2021

En squashkage er en klassiker hvert år, når haven bugner med courgetter og grønne squash. 

Hvis man går lidt op i selvforsyning, så ved man også, at hvis man planter squash i løbet af sæsonen, så kan man hurtigt få en masse store og flotte grøntsager, man ikke altid helt kan følge med til at spise.

Og så er der dømt squashkage!

En squashkage er en dessert og bagværk, der er utroligt nem at bage – og denne opkrift sætter flueben ud for at være luftig, saftig, velsmagende, krydret og uimodståelig!

Du kan selv vælge, hvad du har lyst til at fylde i din kage – du kan køre den helt klassisk med en krydret dej med revet squash, eller du kan tilføje nødder såsom mandler, jordnødder eller valnødder samt chokolade (eksempelvis mørk eller hvid chokolade).

Den revne squash i kagen gør, at den holder sig frisk og svampet i mange dage, så du kan godt bage kagen i forvejen – og så kan kagen også fryses ned og skal blot tø op af sig selv på køkkenbordet.

Jeg bruger af og til min squash i køkkenhaven til at lave syltede asier eller river dem og putter dem i fryseren til næste gang, jeg skal have et grønt indspark til min lasagne eller pastaretter. 

Men en squashkage kan noget særligt. Specielt hvis man giver den masser af smagsmæssig kærlighed med nødder, chokolade og en svampet kagedej. 

Squashkage er egentlig lidt en sjov størrelse – det er lidt en stående joke med, at hvis man putter squash i kagen? Så bliver det lidt mere sundt.

Det gør det selvfølgelig også ved at tilføje revet squash – men det gør ikke kagen sund i sig selv.

Ikke desto mindre er det en herlig grund til at lave en kage – for så får man jo også lige sin daglige dosis grøntsager! 

En squashkage for mig handler om at være meget snasket, svampet og luftig – og så skal der være smæk på krydderierne og fyldet! 

Desuden skal man også gerne have et ordenligt skud frosting på toppen. 

Det er en rigtig efterårskage, der skriger indehygge, varm kakao og en guilty pleasure efter en lang dag eller på en mørk og kold vinterdag. 

Du kan bage squashkage året rundt – hvor du eksempelvis køber courgetter i supermarkedet – eller også kan du vælge at rive din squash og fryse ned. Så skal man blot tage dem ud af fryseren, presse væsken fra den og tilføje dem til kagen. 

Herunder får du mit take på en klassisk squashkage, hvor jeg lige har piftet den lidt op med en dobbelt-frosting – all-in!

Istedet for at skrive en eller to squash til opskriften, har jeg sørget for at skrive, hvor mange gram revet squash du skal bruge i opskriften til en kage – netop fordi squash-grøntsager har meget forskellig størrelse og form. 

Du kan også bruge eksempelvis de gule courgetter og grønne courgetter til denne opskrift – læs med herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 45 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Squash, revet 350 gram
Smør 200 gram
Æg 3 stk
Hvedemel 200 gram
Mørk muscovado-sukker (eller brun farin) 200 gram
Kanel, stødt 2 tsk
Kardemomme, stødt 2 tsk
Valnødder 70 gram
Mørk chokolade 50 gram
Vaniljesukker 1.50 spsk.
Bagepulver 2 tsk
Natron 1 tsk
Flormelis 100 gram
Flødeost 200 gram
Kakaopulver, usødet 0.50 spsk.

Fremgangsmåde