Mandekogebogen

Super Crunch Potatoes

Nem trick til ekstra sprøde pommes frites!

Der findes mange forskellige teknikker til at forvandle en kartoffel til sprøde snacks - og den mest gængse er frituren.

Men det kan også lykkedes at få sprøde ovnfritter - og nu er jeg faldet over endnu et trick!

Man kan nemlig tilføje natron under kogning af kartoflerne, som gør, at de ændrer struktur på ydersiden og giver mulighed for mere sprødhed, når de efterfølgende skal ovnsteges.

På den måde får man ekstra sprødhed omkring kartoflerne, som indkapsler den møre, cremede kartoffel i en grynet overflade - og denne overflade bliver sprød og gylden!

Fang teknikken herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Super Crunch Potatoes

Ekstra sprøde fritter!

2 portioner 1 time
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 800 gram bagekartofler (eks. bintje eller andre melede sorter)
  • 1 tsk natron
  • 1½ l vand
  • 1½ tsk fint salt
  • 1 dl olie (olivenolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, etc.

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i store mundretter tern. Bring 1,5 liter vand i kog - når det koger, tilsætter du salt og natron. Derefter hælder du kartoflerne i vandet og lader dem koge i ca. 18-20 minutter.
  2. Hæld vandet fra og lad dem lige dampe af i et par minutter - hæld så olien over kartoflerne og drys med lidt salt og peber. Ryst nu rundt med gryden i luften med et par store armbevægelser, så kartoflerne bliver 'swirlet' sammen og overfladen bliver let melet og snasket.
  3. Læg nu kartoflerne enkeltvis på en bageplade med bagepapir - smid dem i en forvarmet ovn på 210 grader varmluft. Steg dem nu ca. 40-45 minutter, hvor de hyppigt vender dem for jævn afbagning. Når de har fået et jævnt gyldent sprødt lag, er de klar til at blive spist!
Del

Seneste nyt

Annonce