Mandekogebogen

Sweet Potato Latkes

Lækre fritters med sød kartoffel.

Latkes er en fantastisk snack for det jødiske køkken, som primært består af revne kartofler - den minder lidt om rösti, men er mere sprød og krydret.

Jeg har lavet et nyt take på den og i stedet lavet dem af kartoflens fætter - Sød Kartoffel.

Den søde kartoffel har naturligt enormt meget velsmag, og som Latkes fungerer det helt eminent.

Sweet Potato Latkes er egentlig bare revet sød kartoffel med løg, hvidløg, spidskommen og limesaft. Det giver en lækker snack med en sprød overflade og en chewy midte.

Perfekt som appetizer, til snack-skålen eller tapas-aften.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sweet Potato Latkes

Sprøde sød kartoffel-snacks!

10 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram sød kartoffel
  • ½ stk rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ spsk. limesaft
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • ½ tsk salt + peber
  • 1 stk æg
  • 1½ spsk. rasp eller hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Skræl din søde kartoffel og riv 2/3 på det grove jern og resten på det lille jern - de forskellige teksturer gør, at de binder sig bedre sammen under stegning.
  2. Riv også hvidløg og løg og tilføj til den søde kartoffel - tilføj resten af ingredienserne, indtil du har kartoffelstrimler, som klistrer godt sammen.
  3. Hæld solsikkeolie eller olivenolie i en pande, så det dækker bunden - skru op på middelhøj varme. Når olien er varm lægger du små klatter på den varme olie og trykker dem ned med bagsiden af en ske - jo tyndere, jo sprødere. Jo tykkere, jo mere chewy konsistens. Steg dem gyldne og sprøde på begge sider og lad dem afdryppe på køkkenrulle inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce