Aftensmad

Tacos al Pastor

Tacos med karamelliseret gris og ananas!

Tacos al Pastor
Tacos al Pastor
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 7. juli 2023

Tacos al pastor er en populær mexicansk gadekøkkenret, der er kendt for sin krydrede og saftige smag.

Retten består af skiver af marineret svinekød, der er grillet på en vertikal rotisserie, kendt som en "trompo".

Kødet bliver langsomt tilberedt og får en karakteristisk røget og krydret smag – men hvis du ikke lige har det store rotisseri-system derhjemme, kan man 'nøjes' med at grille det 'stablet' på et spyd i ovn eller grill.

Når kødet er færdigtilberedt, skæres det i tynde skiver og serveres i bløde majstortillas. Traditionelt set bruger man til marineringen af svinekødet en kombination af chilipepper, eddike, forskellige krydderier og typisk også ananasjuice.

Ananasjuicen fungerer som et naturligt mørningsmiddel og tilfører også en sødlig smag til kødet. Denne marinade bidrager til kødets karakteristiske smag og tekstur.

Tacos al pastor har sin oprindelse i det traditionelle libanesiske køkken. I det 19. århundrede migrerede mange libanesere til Mexico, og de bragte deres kulinariske traditioner med sig.

Blandt disse var traditionen med at grille kød på en vertikal rotisserie, som kaldes "shawarma" på arabisk

. Denne tradition blev tilpasset og fusioneret med de lokale mexicanske smage og råvarer, hvilket resulterede i udviklingen af tacos al pastor. Den karakteristiske måde, hvorpå kødet grilles på en trompo, minder om den måde, hvorpå shawarma kød tilberedes.

Den store trompo med det marinerede kød roterer langsomt foran en varmekilde, typisk en åben flamme eller en varmeplade. Denne langsomme tilberedningsmetode giver kødet mulighed for at blive mørt og saftigt samtidig med, at det opnår en smuk brunet overflade.

Når tacos al pastor serveres, toppes de typisk med friskhakkede korianderblade, løg og ananasstykker. Nogle mennesker tilføjer også ekstra garniture som salsa, guacamole eller limejuice for at tilføre endnu mere smag og friskhed til retten.

Fang vores nemme version af Tacos Al Pastor herunder – og her finder du opskriften på hjemmelavede tacos

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 90 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Nakkekoteletter eller nakkefilet 600 gram
Ananas, frisk 300 gram
Guajillochilier (kan erstattes med jalapenos og rød chili) 4 stk
Koncentreret tomat 2 spsk.
Oregano 2 tsk
Spidskommen, stødt 2 tsk
hvidløg 4 fed
Lime, økologisk 1 stk
Ananas, frisk 0.50 stk
Rødløg 1 stk
Rød chili 1 stk
Avocado 1 stk
frisk koriander, bundt 1 stk
Salt + peber 1 tsk
Fransk æblecidereddike 2 spsk.

Fremgangsmåde