Tandoori kylling
Indisk klassiker med yoghurt-marineret kylling.
Tandoori kylling er en nem og lækker indisk opskrift til en hurtig omgang aftensmad.
Kylling Tandoori er egentlig bare kylling, som er blevet marineret i en krydret yoghurt-marinade - hvor man kan vælge enten at lade den trække minimum 30 minutter til en 1 time eller helt op til natten over.
Den er nem at lave og byder på en masse lækre smage fra det indiske køkken kombineret med en mør og saftig kylling.
Som så mange andre indiske opskrifter, så kan man lave en hurtig aftensmad og en aftensmad med god tid - den med god tid kræver marinering over længere tid, hele krydderier og masser af velsmag.
Den hurtige kræver egentlig bare stødte krydderier og minimum trækketid af kød - og selvom der selvfølgelig kommer mere smag ved den med god tid, så smager indisk mad stadigvæk helt fantastisk, hvis man tager den 'nemme' løsning.
Får man mere smag ud af hele krydderier? Ja, det gør man, men stødte krydderier er absolut helt fine til en hverdags-aftensmad.
Det gode ved Tandoori kylling er, at det er en ret, hvor alle kan være med - den er krydret, men ikke på en stærk måde.
Den er familievenlig og velsmagende.
Hvis den skal være helt autentisk som den Tandoori-kylling, man kan få ved den indiske restaurant - så skal den være meget rød i farven.
Men gå ej i panik, hvis din kylling ikke bliver rød - den røde farve i restauranten skyldes tilsat rød farve. Så det er bare lidt snyderi - og unødvendigt for smagen.
Det er en indisk livret for mange og hvis man akkompagnerer den med en omgang nykogte, hvide ris, naanbrød og måske en raita? Så er der smæk for skillingen på smagsfronten.
Tandoori kylling
Krydret kylling i yoghurt-marinade.
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 45 minutter
Ingredienser
- 1 stk hel kylling
- 1 stk løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. ingefær, revet
- 1 spsk. spidskommen, stødt
- 3 tsk koriander, stødt
- 1 stk citron, økologisk
- 3½ dl yoghurt naturel
- 1½ tsk paprika (sød eller røget)
- 3 tsk garam masala, kan undlades
Fremgangsmåde
- Bland løg, hvidløg, ingefær, koriander, spidskommen, paprika (+ eventuelt garam masala) og saften af en citron i en skål eller blender og blend det til en sammenhængende pasta. Tilsæt youghurten og blend indtil du får en ensformig masse.
- Parter kyllingen i overlår, underlår, bryst og vinger - smør den grundigt med marinaden. Du kan vælge enten at fjerne skindet, eller også sørge for, at marinaden både kommer udenpå og indunder skindet.
- Læg dem i et fad og stil dem i køleskabet minimum 30-60 minutter og gerne et par timer eller natten over. Er der marinade til overs, så hæld det over kyllingen.
- Forarm ovnen på 180 grader - læg kyllingestykkerne på en rist eller bradepande. Steg dem i ovnen i ca. 45 minutter, indtil de er møre og lækre. Serveres til ris og eventuelt naanbrød.