Mandekogebogen

Tarte tatin med karamelliserede løg

Sprødt, sødt og lækkert!

Tarte tatin er ofte forbundet med den klassiske, franske kage, hvor man laver en tærte med karamelliserede æbler.

Men som vi både har set hos Spise med Price og Jamie Oliver, så kan det også sagtens bruges i det salte køkken!

Jeg har leget lidt med konceptet med en løg tarte tatin, hvilket giver en fantastisk sødme og et sprødt butterdejslag.

Se med herunder:

ANNONCE

Tarte tatin med karamelliserede løg

Sprødt og sødt!

2 portioner 45 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 stk løg
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 plade butterdej
  • 3 spsk. fransk æblecidereddike
  • 1 håndfuld timian
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200 grader. Smelt på en pande og tilsæt brun farin, vand og eddike. Lad det koge op.
  2. Fjern skrællen på løgene og halver dem. Læg dem med skæresiden ned i panden og lad dem simre med låg over panden i ca. 12 minutter ved svag varme. Krydr med timian, salt og peber.
  3. Fjern låget og skru op på middelvarme og lad væsken koge ind, indtil den begynder at karamellisere. Pas på, at karamellen ikke brænder på.
  4. Når karamellen er tyknet, lægges et lag af butterdej over løgene. Hele panden ryger i ovnen og bages i ca. 25 minutter, indtil overfalden er gylden og fin.
  5. Vend tærten ud på en tallerken, så løgene vender opad - og servér!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt