Tarte tatin med karamelliserede løg
Sprødt, sødt og lækkert!
Tarte tatin er ofte forbundet med den klassiske, franske kage, hvor man laver en tærte med karamelliserede æbler.
Men som vi både har set hos Spise med Price og Jamie Oliver, så kan det også sagtens bruges i det salte køkken!
Jeg har leget lidt med konceptet med en løg tarte tatin, hvilket giver en fantastisk sødme og et sprødt butterdejslag.
Se med herunder:
Tarte tatin med karamelliserede løg
Sprødt og sødt!
2 portioner
45 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ingredienser
- 6 stk løg
- 2 spsk. brun farin
- 1 plade butterdej
- 3 spsk. fransk æblecidereddike
- 1 håndfuld timian
- 1 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 2 spsk. smør
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 200 grader. Smelt smør på en pande og tilsæt brun farin, vand og eddike. Lad det koge op.
- Fjern skrællen på løgene og halver dem. Læg dem med skæresiden ned i panden og lad dem simre med låg over panden i ca. 12 minutter ved svag varme. Krydr med timian, salt og peber.
- Fjern låget og skru op på middelvarme og lad væsken koge ind, indtil den begynder at karamellisere. Pas på, at karamellen ikke brænder på.
- Når karamellen er tyknet, lægges et lag af butterdej over løgene. Hele panden ryger i ovnen og bages i ca. 25 minutter, indtil overfalden er gylden og fin.
- Vend tærten ud på en tallerken, så løgene vender opad - og servér!