Teriyaki Chicken: Kylling med teriyaki-marinade
Nemt og enkelt!
Asiatisk mad har altid været en inspirationskilde til nem og hurtig aftensmad med få ingredienser og stor velsmag.
Du finder mange af mine klassiske bud på nem asiatisk aftensmad lige her - 10 asiatiske opskrifter på nem hverdagsmad.
Men hvis der er en, som er lidt nemmere end alle andre?
Så må det være Teriyaki Chicken - den kan laves både fra bunden og i en ultra-nem lynversion.
Du fanger opskriften på begge to herunder:
Teriyaki Chicken
Hurtig, velsmagende klassiker!
2 portioner
10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 950 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 1 dl teriyaki-sauce
- 1 spsk. brun farin (eller rørsukker)
- 2 tsk majsstivelse
- 2 stk kyllingebryst
Den fra bunden
- ½ dl soyasauce
- 2 spsk. brun farin (eller rørsukker)
- 3 spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
- 2 tsk majsstivelse
- 1 tsk hvidløg, revet
- 1 tsk ingefær, revet
- 2 stk kyllingebryst
Fremgangsmåde
- Den lynhurtige: Steg kyllingebrystet på en hed pande, til den er tilberedt. Tag den herefter af. Bland teriyaki, majsstivelse og sukker sammen - skru ned for panden og hæld marinaden på. Lad det boble op og tykne. Smid brystet tilbage på panden, så den bliver coatet i saucen. Server ved at skære ud i skiver - gerne på toppen af nykogte ris med forårløg og sesamolie.
- Den fra bunden: Samme fremgangsmåde med stegning af kyllingebryst og samling af marinaden (riseddike, brun farin, soya, majsstivelse og revet hvidløg + ingefær).