Mandekogebogen

Test: Kenwood Titanium Baker XL (røremaskine)

6 ud af 6 stjerner

De seneste par år har sat ekstra gang i danskernes køkkenlyst, og en del af den gode oplevelse ved at nørde rundt i køkkenet er at have det rette udstyr. 
Når det kommer til bagning er røremaskinen parktisk talt uundværlig, især hvis du er en af de tusindevis af danskere, der elsker at bage godt brød. 

En god røremaskine er multianvendelig og gør det så meget lettere lige at røre en dej sammen til weekendens morgenbrød eller morgendagens surdejsprojekt, grunden hertil er måske ikke åbenlys for alle, men brødelskere jager alle det samme mål: Gluteneffekten. 

Gluteneffekten kræver tålmodighed at opnå, og uden en røremaskine er det hårdt arbejde at tæske dejen så længe, at den kan strækkes til uendelighed inden den brister. Med en god røremaskine processen væsentligt lettere - men også her er der forskel på grej. Vi har sat den seneste køkkenmaskine fra Kenwood i testposition.

ANNONCE
Kenwood Titanium Baker XL - Test: Kenwood Titanium Baker XL (røremaskine) Kenwood Titanium Baker XL

Kenwood Titanium Baker XL er ved første øjekast en lækker arbejdsmaskine. Det matpolerede metalliske ydre sender tankerne mod et professionelt virke, men er stadig elegant nok til at have stående på køkkenbordet - og så byder den på det, som gennem årene har gjort Kenwood til en ekstrem eftertragtet størrelse på markedet for røremaskiner: En ekstremt arbejdsdygtig motor. 

Det forholdsvist industrielle look har været kendetegnende for Kenwood gennem årene, og man er ikke i tvivl om, at det er kram man har med at gøre, når man pakker maskinen ud.

Kenwood Titanium Baker XL er udstyret med en meget kraftig og arbejdsvillig 1200 Watt motor, der bare kan tæske enhver dej igennem uden at blive forpustet. 

ANNONCE
Kenwood Titanium Baker XL - Test: Kenwood Titanium Baker XL (røremaskine) Kenwood Titanium Baker XL

Grundmodellen kommer med udstyr der er klar til i hvert fald en mellemstor bagedyst: 
To skåle i rustfrit stål: En 5 liters blandingsskål og en 7 liters-skål - skålene kan helt gnidningsløst stables, så de fylder mindre når man ikke har maskinen i brug. Desuden kommer den også med en smart sprøjteskærm, der minimerer behovet for rengøring i røremaskinens umiddelbare omgivelser. 

Vedhænget er også klar til en god starter-dej: Maskinen kommer med en K-spade, en dejkrog, et piskeris og en Kenwood Creaming Beater (Perfekt til toppings og mere sarte blandinger). 

Røremaskinen er også udstyret med et digitalt display med dobbeltfunktion: Når maskinen kører, er det en belejlig timer, mens den også kan bruges til at afveje ingredienser, når maskinen ikke kører. 

Hastigheden reguleres let ved hjælp at et elektronisk drejehjul, der gør det muligt gradvist at øge eller mindske rørehastigheden, når maskinen er i brug. 

ANNONCE
Kenwood Titanium Baker XL - Test: Kenwood Titanium Baker XL (røremaskine) Kenwood Titanium Baker XL

En seriøs arbejdshest

Kenwoods nye røremaskine har den kraftigste motor vi endnu har leget med i en røremaskine til hjemmet, og det 1200 Watt er ikke så lidt. Det gode spørgsmål er så, om de mange kræfter gør en forskel? Det gør de, skulle vi hilse at sige. 

Sidste år var vi meget imponerede over effekten af den populære Teddy Varimixer, der bestod gluten-testen på bare 10 minutter. Kenwood Titanium Baker gør den røretid til skamme, med næsten en halvering af testen med en 500-grams gærdej: 6 minutter, mere skal der ikke til før dejen trækker sig med ekstrem elasticitet - og det er vi ret imponerede over. 

De lækre blandingsskåle på henholdsvis 5 og 7 liter er forholdsvis store, og man kunne fortænke sig til at tro, at det er umuligt at piske en enkelt æggehvide stiv i det store rum - men røremaskinens konstruktion og rotorfunktion gør det let som en leg at piske selv en enkelt æggehvide stiv - piskeriset når lynhurtigt rundt i hele blandingsfladen. 

Kenwood Titanium Baker XL er en stor og effektiv røremaskine, med en vægt på den gode side af 10 kilo (11.5 kg). Den tunge maskinvægt gør røremaskinen rigtig stabil på køkkenbordet, hvilket er en stor fordel for en kraftig røremaskine. 

Den standhaftige røremaskine fra Kenwood er en oplagt opgradering til den ambitiøse fritidsbager, der går op i det gode håndværk og god kvalitet. 

Pris og tilgængelighed

Kenwood Titanium Baker XL er i skrivende stund prissat til 5.499,- kroner og forhandles blandt andet hos Imerco og Elgiganten.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE