Bøf Bearnaise er en evig klassiker – det er en opskrift og et element på et menukort, jeg som minimum altid overvejer, når jeg er ude at spise.
Man får det lækre, møre stykke kød serveret med en fuldfed, cremet Bearnaise-sovs – og selvfølgelig en eller anden form for kartoffel til.
Vi fik en sending af lækre udskæringer fra Jørgsholm-brødrene, som driver det nyopstartede WagyuPusher, hvor jeg kastede min kærlighed over en særlig udskæring.
Nemlig Bone-in Ribeye.
En ribeye, hvor benet forbliver på – hvilket gør, at den er nemmere at stege perfekt og smagen fra benet sidder tilbage.
Denne slags kød skal helst spises rare eller medium rare, så opskriften herunder giver dig nogenlunde stegetider på en wagyu-ribeye på ben, så den har en lækker rød midte.
De kære brødre beklagede også mange gange, efter jeg havde smagt Wagyu – det er nemlig pæææænt svært at vende tilbage til en 'almindelig' bøf igen.
Til min opskrift på Wagyu Bøf Bearnaise har jeg gjort brug af min grundopskrift på Bearnaisesauce og så har jeg valgt at smide både af kartofler i ovn vendt i timian, olivenolie, salt og hvidløg og givet dem en time ved 180 grader – det giver nogle cremede, let sprøde kartofler, som agerer den perfekte suppeske til bearnaisen!
Se opskriften på, hvordan man steger en Bone In Ribeye herunder.
Her finder du opskriften på hjemmelavet Bearnaise-sauce.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Wagyu Bone In Ribeye
1 stk
Olie eller fedt
0.50 dl
Koldt smør
70 gram
Hvidløg
2 fed
Rosmarin
1 håndfuld
Læs også: