Whiskygryde med råstegte kartofler
En rigtig smovseret!
Whiskygryde er en gryderet, som fortolkes på mange forskellige måder - men handler i bund og grund om at lave en sammenkogning med smag af whisky og tomat.
Jeg har lavet mit take på en rigtig smovse-ret, der passer perfekt til et hurtigt måltid, hvor man bare skal have nogle kartofler i ovnen og gerne vil have en god fyldig sovs til.
Her kombinerer jeg en whiskygryde med mørbrad, løg og champignon sammen med råstegte kartofler i ovn.
Det er en lækker og nem opskrift, som passer til en travl hverdag - og kombinerer whiskysovs-smagen med gryderetten. Win win!
Man kan også bruge ris, bulgur eller kogte kartofler - men de stegte kartofler giver lige lidt ekstra kærlighed til smagsløgene!
Fang opskriften herunder:
Whiskygryde med råstegte kartofler
Smagfuldt og nemt!
4 portioner
50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ingredienser
- 500 gram svinemørbrad
- 1 stk brune eller hvide champignon, 1 bakke
- 1 stk løg
- 100 gram smør
- 3 spsk. koncentreret tomat
- 1 tsk rosmarin, tørret
- 1 tsk timian, tørret
- 6 cl whisky
- 5 dl piskefløde (el. madlavningsfløde)
- 1 spsk. sukker
- 1 kilo små kartofler el. aspargeskartofler
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. Start med at skylle kartoflerne og lad gerne skrællen blive på. Dup dem tørre og vend dem i en sjat olivenolie - drys med salt og peber og fordel dem enten hele eller halve på en bageplade. Stil dem i ovnen og giv dem ca. 35-40 minutter.
- I mellemtiden skæres løg i små tern og champignon skæres i skiver. Mørbraden soigneres og skæres i små firkanter. Steg mørbradstykkerne på en varm pande med lidt olie, så de får lidt stegeskorpe. Stil til side.
- Brug samme pande med en ny sjat olie og svits løg og champignon, indtil det er brunet godt af.
- Find nu en gryde frem, hvori du smelter smørret - når det bruser op, tilsætter du koncentreret tomat. Lad det koge sammen i ca. 5 minutter under omrøring.
- Tilsæt nu krydderierne, sukker og whisky - lad det koge i ca. 5-6 minutter, så alkoholen er dampet af. Tilsæt nu løg, champignon, mørbrad og al fløden. Lad det koge op og simre i ca. 10 minutter, indtil det tykner. Smag til med salt og peber.
- Lad det simre, indtil kartoflerne er færdige og server whiskygryden sammen med de råstegte kartofler.