Mandekogebogen

Whiskygryde med råstegte kartofler

En rigtig smovseret!

Whiskygryde er en gryderet, som fortolkes på mange forskellige måder - men handler i bund og grund om at lave en sammenkogning med smag af whisky og tomat.

Jeg har lavet mit take på en rigtig smovse-ret, der passer perfekt til et hurtigt måltid, hvor man bare skal have nogle kartofler i ovnen og gerne vil have en god fyldig sovs til.

Her kombinerer jeg en whiskygryde med mørbrad, løg og champignon sammen med råstegte kartofler i ovn.

Det er en lækker og nem opskrift, som passer til en travl hverdag - og kombinerer whiskysovs-smagen med gryderetten. Win win!

Man kan også bruge ris, bulgur eller kogte kartofler - men de stegte kartofler giver lige lidt ekstra kærlighed til smagsløgene!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Whiskygryde med råstegte kartofler

Smagfuldt og nemt!

4 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram svinemørbrad
  • 1 stk brune eller hvide champignon, 1 bakke
  • 1 stk løg
  • 100 gram smør
  • 3 spsk. koncentreret tomat
  • 1 tsk rosmarin, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 6 cl whisky
  • 5 dl piskefløde (el. madlavningsfløde)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 kilo små kartofler el. aspargeskartofler

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. Start med at skylle kartoflerne og lad gerne skrællen blive på. Dup dem tørre og vend dem i en sjat olivenolie - drys med salt og peber og fordel dem enten hele eller halve på en bageplade. Stil dem i ovnen og giv dem ca. 35-40 minutter.
  2. I mellemtiden skæres løg i små tern og champignon skæres i skiver. Mørbraden soigneres og skæres i små firkanter. Steg mørbradstykkerne på en varm pande med lidt olie, så de får lidt stegeskorpe. Stil til side.
  3. Brug samme pande med en ny sjat olie og svits løg og champignon, indtil det er brunet godt af.
  4. Find nu en gryde frem, hvori du smelter smørret - når det bruser op, tilsætter du koncentreret tomat. Lad det koge sammen i ca. 5 minutter under omrøring.
  5. Tilsæt nu krydderierne, sukker og whisky - lad det koge i ca. 5-6 minutter, så alkoholen er dampet af. Tilsæt nu løg, champignon, mørbrad og al fløden. Lad det koge op og simre i ca. 10 minutter, indtil det tykner. Smag til med salt og peber.
  6. Lad det simre, indtil kartoflerne er færdige og server whiskygryden sammen med de råstegte kartofler.
Del

Seneste nyt

Annonce