Whiskygryde er en gryderet, som fortolkes på mange forskellige måder – men handler i bund og grund om at lave en sammenkogning med smag af whisky og tomat.
Jeg har lavet mit take på en rigtig smovse-ret, der passer perfekt til et hurtigt måltid, hvor man bare skal have nogle kartofler i ovnen og gerne vil have en god fyldig sovs til.
Her kombinerer jeg en whiskygryde med mørbrad, løg og champignon sammen med råstegte kartofler i ovn.
Det er en lækker og nem opskrift, som passer til en travl hverdag – og kombinerer whiskysovs-smagen med gryderetten. Win win!
Man kan også bruge ris, bulgur eller kogte kartofler – men de stegte kartofler giver lige lidt ekstra kærlighed til smagsløgene!
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Svinemørbrad
500 gram
Brune eller hvide champignon, 1 bakke
1 stk
Løg
1 stk
Smør
100 gram
Koncentreret tomat
3 spsk.
Rosmarin, tørret
1 tsk
Timian, tørret
1 tsk
Whisky
6 cl
Piskefløde (el. madlavningsfløde)
5 dl
Sukker
1 spsk.
Små kartofler el. aspargeskartofler
1 kilo
Fremgangsmåde
Læs også: