Aftensmad

Whiskygryde med råstegte kartofler

En rigtig smovseret!

Whiskygryde med råstegte kartofler
Whiskygryde med råstegte kartofler
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 30. marts 2023

Whiskygryde er en gryderet, som fortolkes på mange forskellige måder – men handler i bund og grund om at lave en sammenkogning med smag af whisky og tomat.

Jeg har lavet mit take på en rigtig smovse-ret, der passer perfekt til et hurtigt måltid, hvor man bare skal have nogle kartofler i ovnen og gerne vil have en god fyldig sovs til.

Her kombinerer jeg en whiskygryde med mørbrad, løg og champignon sammen med råstegte kartofler i ovn.

Det er en lækker og nem opskrift, som passer til en travl hverdag – og kombinerer whiskysovs-smagen med gryderetten. Win win!

Man kan også bruge ris, bulgur eller kogte kartofler – men de stegte kartofler giver lige lidt ekstra kærlighed til smagsløgene!

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 40 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Svinemørbrad 500 gram
Brune eller hvide champignon, 1 bakke 1 stk
Løg 1 stk
Smør 100 gram
Koncentreret tomat 3 spsk.
Rosmarin, tørret 1 tsk
Timian, tørret 1 tsk
Whisky 6 cl
Piskefløde (el. madlavningsfløde) 5 dl
Sukker 1 spsk.
Små kartofler el. aspargeskartofler 1 kilo

Fremgangsmåde