Mandekogebogen

Scrambled Pancakes - pandekager lavet som røræg

Vi har testet den nye trend fra SoMe!

Det er ikke ligefrem alle trends på de sociale medier, som man skriver hjem om - men lige nu er der en heftig debat om, hvorvidt TikToks nyeste mad-kreation er galt eller genialt.

Vi snakker den famøse Scrambled Pancakes - i al sin enkelthed er det en pandekage, hvor man i stedet for tålmodigt at vente på at pandekagen skal flippes, i stedet rører rundt i dejen på den varme pande, som man ville gøre med røræg. 

Man får simpelthen pandekage-røræg - nogen kalder det blasfemi, andre kalder det en genial lille variation.

Men det er faktisk måske lidt inspireret af det tysk/østrigske dessertkøkken, hvor man laver noget lignende, der går under navnet Kaiserschmarrn.

Vi har prøvet det - og det fungerer faktisk ret godt. Altså, det bliver lidt mere en 'bowl' end en pandekageoplevelse.

Men hvis man lige topper sine kage-røræg med sirup, flormelis og frisk frugt?

Så har man altså en sjov og lækker sommerdessert, som både børn og voksne vil elske!

Prøv den herunder med vores opskrift:

'

ANNONCE
Udskriv opskriften

Scrambled Pancakes - pandekager som røræg

anderledes pandekager!

2 portioner 7 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1½ tsk kardemomme, stødt
  • 2 stk æg
  • 1½ dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne sammen til din pandekagedej, indtil du har en ensformig konsistens.
  2. Varm en pande op til middelhøj varme - smid en klat smør på og hæld hele molevitten på panden, når smørret er bruset op.
  3. Lad det sætte sig lidt og modstå din trang til at finde paletkniven frem - brug i stedet en spatel eller grydeske og begynd at røre rundt i massen, så det bryder op som små stykker - fuldstændig som hvis du lavede røræg.
  4. Steg det, indtil det er gennemstegt og fået let gyldne stegemærker - server dem enten rygende varme eller lune i skåle, som du kan toppe med eksempelvis honning eller sirup, flormelis og frisk frugt.
Del

Seneste nyt

Annonce