Mandekogebogen

Lammekebab

Lækre spyd med lam!

Kebab findes i mange forskellige afskygninger - både måden man laver kødet på, men også hvilket slags kød, man bruger.

I langt de fleste tilfælde har jeg brugt oksekød - eksempelvis til döner kebab eller shish kebab.

Denne gang har jeg kastet mig over lammekød i samarbejde med Bord Bia og Irish Meat og deres lækre udskæringer fra det irske landskab.

Jeg var så heldig at være med på en tur til den grønne ø sidste år, hvor vi blandt andet på Michelin-restauranten Aniar fik smagt en masse af, hvad Irland kan byde på af udskæringer.

Denne gang har jeg taget lidt lækre udskæringer med hjem i 'baggagen' - og denne gang har jeg lavet en lammekebab på deres lækre irske lammefilet. 

Lammefileten er et magert stykke kød, men meget kørt og kræver ikke særlig lang tilberedning - det gør den velegnet til at lave lækre grillspyd, hvor man kombinerer lammet med en simpel grillmarinade, der tilgodeser krydderier, der passer til lammekød.

Såsom rosmarin - og så kombineret med lidt brun farin, hvidløg og citronskal. Det giver en smagfuld, lækker og saftig irsk lammekebab, som jeg har valgt at putte i fladbrød med lidt yoghurtdressing, rødløg og grønt.

En nem, hurtig og uimodståelig hapser til det længeventede sommervejr.

Skulle du ønske at give dig i kast med opskriften, finder du den nederst i artiklen - og vil du gerne finde de lækre udskæringer af irsk lam, så findes det i køledisken hos Lidl, Coop og Nemlig. 

Opskriften på fladbrød finder du lige her

ANNONCE
Udskriv opskriften

Lammekebab

Lækre, grillede lammespyd!

2 portioner 2 timer, 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

Lammekebab og marinade
  • 400 gram lammefilet, i tern
  • 4 spsk. god olivenolie
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 1 tsk brun farin
  • ½ tsk citronskal, revet
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk salt + peber

Fladbrød og fyld
  • 2 stk rødløg
  • ½ stk agurk
  • 2 håndfuld cherrytomater
  • 4 stk fladbrød (se opskriften i artiklen)
  • 4 dl yoghurt naturel
  • 1½ tsk hvidløg, revet

Fremgangsmåde

  1. Skær dit lammekød i tern. Lav en marinade med olivenolie, finthakket frisk rosmarin, sennep, brun farin, citronskal, tomatpure, revet hvidløg, salt og peber. Rør det grundigt sammen og rør det sammen med kødet - lad det trække gerne i minimum 2 timer eller til dagen efter.
  2. Mens kødet trækker, kan du lave fladbrødene klar - følg opskriften lidt længere oppe i artiklen! skær også agurk i små stykker og snit rødløg helt fint på et mandolin-jern. Yoghurt-dressingen kan laves helt simpelt med eksempelvis yoghurt naturel, revet hvidløg og lidt salt og peber.
  3. Find 3-4 spyd frem og tænd grillen - sæt nu skiftevis et stykke marineret lammekød og cherrytomat på spyddene, indtil du ikke har mere. Gem eventuel overskydende marinade til at pensle med under grillning.
  4. Grill dem først på direkte varme for at få lidt grillstriber og derefter et par minutter på indirekte varme - godt og vel 8-10 minutter i alt.
  5. Smør et fladbrød med en gavmild klat yoghurt-dressing, drys med rødløg og agurk og læg så spyddet på fladbrødet - nu kan du lukke fladbrødet om spyddet og trække kødet af. Enjoy!
Del

Seneste nyt

Annonce