8 sundhedsmæssige grunde til, hvorfor du bør drikke whisky
Whisky kan være godt for dit helbred i de rette mængder!
Du behøver nok ikke nogen decideret grund til at nyde en god whisky til fyraften, men hvis du skulle mangle lidt overtalelse til dine kammerater eller fruen, så er der her 8 grunde til, hvorfor whisky kan være godt for dig!
1) Whisky kan forebygge kræft
De samme anti-oxidanter, som man finder i rødvin, der bremser kroppens modtagelighed for kræftceller, findes også i whisky. Og endda i en højere grad end i rødvin! Der er nemlig sunde mængder ellagsyre (et antioxidant) i eksempelvis single malt, som er med til at dræbe eller bremse kræftceller.
2) Når du gerne vil drikke under en diæt
Et enkelt shot whisky har nul kalorier og nul fedt, hvilket er en fed måde stadigvæk at kunne drikke, selvom man også forsøger at holde formen. Så hvis man skal vælge det mindste onde i forhold til sin druktur, så er whisky vejen frem!
3) Hold dit hjerte sundt
Et Harvard-studie har fundet ud af, at whisky kan være både helbredende og det rene gift, alt efter mængdeindtaget, selvfølgelig - men en undersøgelse viste, at én enkelt whisky-drink om dagen formindsker risikoen for blodpropper og hjertestop. Moderat whisky-indtag hjælper på blodstrømningen og forebygger sygdomme i blodkredsløbet.
4) Reducer risikoen for demens
1-6 glas whisky om ugen (ja, nu balancerer vi på alkohol-knivsægget igen!) kan ifølge et studie i 2003 reducere risikoen for demens hos forsøgspersonerne med 50 procent i forhold til folk, som slet ikke drak eller som drak 7-13 drinks om ugen.
5) Dulm nerver og stress
Hvis du har haft en lang og hård dag på kontoret, så kan en ren-alkohols-drink berolige dig. Forskning på Peter Munk Cardiac Centre i Canada kan bekræfte, at ét glas rødvin eller ren alkohol hjælper på blodcirkulationen, iltniveauet i kroppen og beroliger nerverne i kroppen. Men trykket ligger på ET glas - flere glas efter arbejde ledte til mere stress hos mange deltagere i undersøgelsen.
6) Brænd din forkølelse af
Whisky hjælper med at udvide kapillærerne i kroppen og hjælper med blodomløbet, så kroppen kan få sygdommen ud af kroppen hurtigst muligt. Derfor fungerer den også som en ‘næsespray’, da forbedret blodomløb kan virke som en 'åbner' for din stoppede næse. Alkohol er desuden også god til at slå bakterier ihjel.
7) Drinken for diabetikere
Når man har diabetes, er der rigtig mange ting på nydelseslisten, som skal streges af - whisky behøver ikke at være en af dem, i moderate mængder. Der er nemlig nul glukose i alkoholen, så din karriere som whisky-drikker er ikke ovre med sygdommen!
8) Whisky hjælper på fordøjelsen
Digestif er navnet på den cocktail, man ofte serverer efter et måltid - netop for at hjælpe på fordøjelsen. Og her er whiskyens højere alkoholprocent et god bud, da det stimulerer mavens produktion af pepsin - enzymet, som er med til at nedbryde protein i mavesækken. Det øger desuden sekretet i både bugspytkirtlen og galdeblæren.