Mandekogebogen

Aperol Spritz: Nem opskrift på den klassiske sommercocktail

Sommer og sol i et glas!

Når først kalenderen melder sommerens ankomst, solen skinner i baghaven og du skal ud og nyde det gode vejr?

Så er der ikke noget der slår en kold i solen - hvad enten vi snakker øl, vin eller en cocktail!

Og af de mere populære sommer cocktails finder vi blandt andet Mojito - og naturligvis Aperol Spritz, som for alvor vandt indpas for nogle år tilbage.

Likøren kommer fra Italien, hvor selve cocktailen Aperol Spritz har sin herkomst - danskerne og generelt hele verden har taget godt i mod den og etableret den hver eneste sommer som en ægte sommercocktail. 

Det er nemt at lave Aperol Spritz - og så smager det bare læskende og godt!

En sommercocktail, der både smager skønt og ser fantastisk ud, når den lige fanges af en solstråle på havebordet!

Det er en nem og hurtig drinkopskrift du kan diske op med til både uventede gæster såvel som pre-dinner-cocktails til din grillaften. 

Den er også nem at have med til grill på stranden, i parkerne og til festival - den kan også blandes nogenlunde på forhånd og så blot hældes over isterninger og tilsat med lidt danskvand. 

Hvordan man rammer den helt rigtige smag af Aperol Spritz er meget forskelligt og afhænger af, hvor stærk og smagfuld du ønsker den.

Det er samme princip, når man skal putte vand i saftevand - nogle elsker halv-halv, mens andre skal have den meget mere udvandet.

I al sin enkelthed er det nemlig kun 3 ingredienser - Aperol, Prosecco (mousserende vin) og danskvand. De to første er dem, som skal udtyndes eller justeres i smagen og styrken, som man gør med danskvand.

Opskriften herunder er en klassisk opskrift på Aperol Spritz - man siger ofte 3 dele mousserende vin til 2 dele Aperol og så skal danskvandet bare lige toppe glasset for at læske den op. 

Hæld over isterninger, rør let rundt - og værsgo! Så er der sommerstemning på terassen til en dansk sommer!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Aperol Spritz: sommerdrink opskrift

Læskende!

2 portioner 2 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 cl aperol
  • 6 cl prosecco
  • 3 cl danskvand
  • 1 håndfuld isterninger
  • 2 stk appelsinskive, pynt

Fremgangsmåde

  1. Fyld et glas med isterninger, hvorefter du hælder aperol over dem - dernæst prosecco og til sidst danskvand. Rør let i drinken med en ske for at blande tingene sammen og garner med en skive appelsin.
Del

Seneste nyt

Annonce