Aftensmad

Arayes: Libanesiske, grillede pitabrød med kødfyld

Nemme, lækre snacks fra Mellemøsten!

Arayes: Libanesiske, grillede pitabrød med kødfyld
Arayes
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 17. marts 2022

Arayes er en velkendt streetfood-klassiker i Libanon, hvor man fylder et pitabrød med en rå farsblanding, som så steges eller bages sprødt.

Det er en anderledes og velsmagende måde at få sit pitabrød på – og så er det en utrolig nem opskrift.

Et godt miks af allehånde, spidskommen, chili og persille giver den mellemøstlige smag, og så kan du både bruge hjemmebagte pitabrød eller en god købeversion.

Du kan også bruge forskellige slags fladbrød til formålet – det handler egentlig bare om at kombinere en krydret fars mellem to tynde skiver sprød, som bliver stegt sprøde.

Min version får først stegt nogle fine grillmønstre, så man får lidt stegeskorpe og smag – hvorefter de får en tur i ovnen og steges færdige og ekstra sprøde. 

En nem og lækker snack, der både egner sig til hurtig aftensmad, madpakken eller tapasbordet. 

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Pitabrød (Hjemmebagt eller god købeversion) 3 stk
Oksefars el. lammefars 300 gram
Hvidløg, revet 2 tsk
Allehånde, stødt 1.50 tsk
Spidskommen, stødt 1 tsk
Chiliflager, røde 0.50 tsk
Persille, bundt 1 stk
Æg 1 stk
Olivenolie, til pensling 0.50 dl
Fint salt 0.60 tsk

Fremgangsmåde