Mandekogebogen

Bacon Jam

Den ultimative bacon-topping!

Nogle gange kan man godt tænke, at bacon bare burde på alt - et kyllingebryst, en hotdog, en håndmad eller en helt fjerde ting. Men man kan jo ikke have stegt bacon klar på minuttet døgnet rundt, så hvad gør man? Man laver selvfølgelig en relish-marmelade!

Og ikke bare en hvilken som helst kød-marmelade - den ultimative konstellation med kaffe, whisky og en røvfuld bacon!

ANNONCE
ANNONCE

Bacon Jam

Velsmagende topping!

15 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram bacon, skiver
  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk rød chili
  • ½ dl whisky
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. fransk æblecidereddike
  • ½ dl espresso
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde

  1. Steg bacon i ovnen ved 200 grader, til det er helt sprødt. Hak det fint. Hak løg, chili og hvidløg fint.
  2. Bland løg, hvidløg, chili og bacon sammen med brun farin, æblecidereddike, espresso, salt, ahornsirup og whisky.
  3. Hæld massen på en pande og bring det i kog.
  4. Skru derefter ned for varmen og lad det simre ved svag varme i 35-40 minutter - indtil massen er tyktflydende, brunlig over hele linjen og smagen bare sparker som en hest.
  5. Lad det køle af, da massen sætter sig lidt mere og opbevar i køleskabet. Du har nu velsmagende relish/marmelade til alle lejligheder - mandebrunch, tømmermændsmad, ostebord, you name it.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt