Bagværk
Bærsæsonen: 3 opskrifter med stikkelsbær
Et overset bær i de danske haver!
Stikkelsbærsæsonen er lige på trapperne, men det er langt fra alle, som får udnyttet dette unikke bær i den tidlige sommer – det milde forår og de varme dage i april har gjort, at stikkelsbærbuskene i min baghave bugner med flotte bær. Nogle var allerede så store, at de kunne eksperimenteres med i deres grønne tilstand. Resten bliver hængende til de er røde, gule eller lidt mere saftige i kødet.
Hvis du ikke har en stikkelsbærbusk i haven, så kan du finde dem mange steder rundt i parker og skovområder – og skulle du være (u)heldig at finde en busk, som har forvildet dig ind i hækken og er umulig at komme til – så kan du nappe et par stiklinger i september, sætte dem i lidt løs jord og lade dem gøre magien og vokse sig til selvstændige buske!
Stikkelsbærret fortjener generelt lidt mere kærlighed, så derfor har jeg herunder mine 3 bedste opskrifter på, hvad du kan bruge de grønne såvel som modne bær til:
Klassisk stikkelsbærsyltetøj
Type: Grønne 'umodne' stikkelsbær
Nem opskrift med blot 3 ingredienser – her handler det nemlig blot om at styre syren og sødmen! De grønne bær indeholder meget pektin, som naturligt giver en syltetøjskonsistens, og så smager det himmelsk!
Find opskriften her – Stikkelsbærsyltetøj.
Berlinere med stikkelsbærfyld
Type: Grønne & røde stikkelsbær
En fantastisk variation på det klassiske bagværk, hvor man får lidt mere intensitet på bærsmagen og desuden lidt syrligt til det 'fede' brød. Opskriften her er baseret på de røde, modne bær – men hvis du vil bruge grønne, så vil jeg anbefale, at du følger syltetøjsopskriften deroppe og bruger den som fyld!
Find opskriften her – Stikkelsbær-berlinere.
Stikkelsbærlagkage
Type: Røde stikkelsbær
En utrolig smagfuld, svampet og lækker lagkage, som nemt kan laves på forhånd for at 'trække' mere smag og sætte sig bedre. Her skal de røde, smagfulde, modne og aromatiske bær bruges – og så garanterer jeg dig en fantastisk sommerkage for alle pengene!
Find opskriften her – Stikkelsbærlagekage.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Stikkelsbær
250 gram
Sukker
100 gram
Vaniljestang
1 stk
Piskefløde
500 ml
Lagkagebunde, se opskrift i artiklen
3 stk
Fremgangsmåde
Læs også: