Bagværk

Bærsæsonen: 3 opskrifter med stikkelsbær

Et overset bær i de danske haver!

Bærsæsonen: 3 opskrifter med stikkelsbær
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 27. maj 2019

Stikkelsbærsæsonen er lige på trapperne, men det er langt fra alle, som får udnyttet dette unikke bær i den tidlige sommer – det milde forår og de varme dage i april har gjort, at stikkelsbærbuskene i min baghave bugner med flotte bær. Nogle var allerede så store, at de kunne eksperimenteres med i deres grønne tilstand. Resten bliver hængende til de er røde, gule eller lidt mere saftige i kødet.

Hvis du ikke har en stikkelsbærbusk i haven, så kan du finde dem mange steder rundt i parker og skovområder – og skulle du være (u)heldig at finde en busk, som har forvildet dig ind i hækken og er umulig at komme til – så kan du nappe et par stiklinger i september, sætte dem i lidt løs jord og lade dem gøre magien og vokse sig til selvstændige buske!

Stikkelsbærret fortjener generelt lidt mere kærlighed, så derfor har jeg herunder mine 3 bedste opskrifter på, hvad du kan bruge de grønne såvel som modne bær til:

2123807

Klassisk stikkelsbærsyltetøj

Type: Grønne 'umodne' stikkelsbær

Nem opskrift med blot 3 ingredienser – her handler det nemlig blot om at styre syren og sødmen! De grønne bær indeholder meget pektin, som naturligt giver en syltetøjskonsistens, og så smager det himmelsk!

Find opskriften her – Stikkelsbærsyltetøj.

2123808

Berlinere med stikkelsbærfyld

Type: Grønne & røde stikkelsbær

En fantastisk variation på det klassiske bagværk, hvor man får lidt mere intensitet på bærsmagen og desuden lidt syrligt til det 'fede' brød. Opskriften her er baseret på de røde, modne bær – men hvis du vil bruge grønne, så vil jeg anbefale, at du følger syltetøjsopskriften deroppe og bruger den som fyld!

Find opskriften her – Stikkelsbær-berlinere

2123809

Stikkelsbærlagkage

Type: Røde stikkelsbær

En utrolig smagfuld, svampet og lækker lagkage, som nemt kan laves på forhånd for at 'trække' mere smag og sætte sig bedre. Her skal de røde, smagfulde, modne og aromatiske bær bruges – og så garanterer jeg dig en fantastisk sommerkage for alle pengene!

Find opskriften her – Stikkelsbærlagekage.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 40 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Stikkelsbær 250 gram
Sukker 100 gram
Vaniljestang 1 stk
Piskefløde 500 ml
Lagkagebunde, se opskrift i artiklen 3 stk

Fremgangsmåde