Mandekogebogen

Sådan laver du stikkelsbær-syltetøj

Frisk og syrligt syltetøj!

Der findes rigtig mange forskellige sorter af dette bær - nogle bliver gule, nogle bliver røde, nogle forbliver grønne. Denne sort er af den sidstnævnte, hvor man af og til godt kan være i tvivl om, hvorvidt bærret egentlig er modnet. Men de røde, saftige bær er bedst egnet til at nyde i rå tilstand, så de grønne bær - og endda gerne umodne, så længe de har en god størrelse - er eminente til marmelade. Det skyldes for det første, at der bevares en fantastisk syre og bærret er nemt at justere i smagen uden at få det for sukkersød. For det andet indeholder det grønne, umodne bær meget mere pektin, så man får en perfekt konsistens hver gang!

ANNONCE

Syltetøj med stikkelsbær og vanilje

Sprød og lækker smag!

1 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1050 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 150 gram stikkelsbær
  • 1 dl rørsukker
  • ½ stk vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienserne kommes i en gryde og bringes i kog. Marmeladen skal koge i ca. 8-10 minutter, hvorefter man stadig kan fornemme lidt struktur på de runde bær. Hvis man ønsker en lidt mere lind konsistens, så giv den et par minutter ekstra!
  2. Holdbarhed: ca. 1 måned.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt