Mandekogebogen

Stikkelsbærstang

Flødeispinde med stikkelsbærovertræk.

Is er noget, man kan spise året rundt - men der er ikke noget, der slår en stor gammeldags isvaffel eller en læskende sodavandsis på en varm sommerdag.

En klassiker i det danske isunivers er den famøse Københavnerstang eller ananasstang, hvor man har flødeis overtrukket af ananassorbet.

Jeg har lavet mit eget take på iskonceptet - Stikkelsbærstang.

En cremet, fløjsblød og lækker vaniljeflødeis, som bliver overtrukket af en let syrlig blanding af røde stikkelsbær. 

Det giver en sublim smag af sol og sommer - og så er de faktisk ret nemme at lave.

Det kræver dog, at du har en silikoneform, der passer til pindis - formen til mine ispinde har jeg fundet her.

Du kan sagtens bruge min opskrift på hjemmelavede ispinde til andre slags frugter og bær - alt efter lyst, sæson eller hvad du lige har i baghaven.

Det kunne være solbær, jordbær, hindbær eller måske en syrlig ribsstang!

De holder sig lækre i fryseren i flere måneder, men har bedst af at blive spist indenfor 30 dage. 

Fang opskriften på lækre, hjemmelavede ispinde med flødeis og stikkelsbær herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Stikkelsbærstang/ispinde med stikkelsbær og flødeis

5 portioner 8 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 8 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl sukker
  • ½ stk vaniljestang
  • 6 stk æggeblomme
  • 400 gram stikkelsbær (røde eller grønne)
  • 2 dl rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland sammen med 1 deciliter sukker - hæld det i en skål sammen med æggeblommerne. Pisk det til en luftig æggesnaps i 3-4 minutter.
  2. Pisk ved laveste hastighed mælk og fløde ind i massen - sørg for bagefter at bruge en dejspatel for at få rørt det helt sammen, hvis der sidder noget fast i bunden.
  3. Hæld det i en gryde og varm det op ved middelvarme til en temperatur på ca. 83 grader, hvor isen legerer - hæld den straks over i en skål, hvordan skal køle helt ned.
  4. Mens isen køler ned, hælder du dine stikkelsbær og 2 deciliter sukker i en gryde. Lad det simre under låg i ca. 10-15 minutter, hvorefter du blender med en stavblender. Smag til - stikkelsbærmassen skal være ret syrlig, så den står i kontrast til vaniljeisen. Hæld stikkelsbær-overtrækket i et højt glas, som passer med størrelsen og højden på de ispindeforme, du har valgt.
  5. Når ismassen er afkølet, køres den på ismaskine - når isen er rørt, smøres den i dine isforme og sættes i fryseren. Min gav mig nok til ca. 5 ispinde.
  6. Lad ispindene sætte sig og fryse helt ind i fryseren i ca. 3-4 timer. Herefter kan du tage dem ud af formen og forsgtigt dyppe dem ned i stikkelsbærmassen. Løft dem forsigtigt op igen og læg dem med afstand på et stykke bagepapir - læg dem i fryseren igen i 1-2 timer, hvorefter isen har sat sig. Har stikkelsbærmassen løbet lidt, kan du skære det fra med en kniv efter den er frosset. Klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce