Mandekogebogen

Pistacie-is

Cremet flødeis med fløjsblød pistaciesmag.

Når det kommer til en god is, flødeis eller sorbet, så har pistacieis altid været en top3 favorit i min barndom.

Den skulle altid som minimum i en gammeldags isvaffel, når vi var på sommerferie eller bare forbi den lokale is-kiosk. 

Den fyldige smag af pistacienødder og cremet flødeis fungerer bare - og er der noget bedre end hjemmelavet is?

Hvis man formår at legere den helt rigtigt, så kan man på en ret nem måde få sin helt egen hjemmelavet pistacieis.

En legering af is gør, at en hjemmelavet is ikke danner iskrystaller, så du får en 'knasende' smagsoplevelse - legeringen sker ved, at man nænsomt opvarmer æggeblommer, fløde og sødmælk til ca. 82-85 grader, hvor massen tykner.

Den må endelig ikke få for meget varme, da den dermed kan skille og derfor få flere iskrystaller. 

Denne opskrift gør den fløjlsblød, lækker og helt uimodståelig.

En hjemmelavet pistacie-is kan bruges som en hurtig, nem og lækker dessert, eller indgå i et større isbord eller is-dessert med vafler og toppings. 

Pistacie er en klassisk variant i iskiosken, men er faktisk ikke så svær at kreere i hjemmet.

Du kan selv pifte den op med masser af hakket chokolade eller måske en portion nødder og pistacienødder for ekstra knas.

Isen holder sig frisk og lækker et par måneder i fryseren i en lufttæt beholder. 

En god hjemmelavet pistacieis kan også laves uden ismaskine - se guiden her. Hjemmelavet is uden ismaskine.

Se opskriften herunder!

(Psst. Hvis du mangler udstyr og ingredienser til mere fantasifulde udformninger, så tjek shoppen her (reklamelink)).

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pistacie-is

Fløjsblødt og lækkert!

6 portioner 1 time, 10 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl pistacienødder, usaltede
  • 350 ml piskefløde
  • 350 ml sødmælk
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 6 stk æggeblomme, pasteuriseret
  • 1 knsp. mandelessens, kan undlades
  • ½ tsk grøn frugtfarve, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Hak pistacienødderne groft og rist dem kort på en varm pande for at få olierne ud.
  2. Kog nødderne op sammen med mælk og fløde. Når væsken begynder at simre, tages gryden af varmen. Lad det stå og trække i 20-30 minutter. Si herefter nødderne fra.
  3. Pisk i mellemtiden æg og sukker hvidt og luftigt. Varm den siede mælk op til kogepunktet igen og hæld det i den luftige æggemasse forsigtigt lidt af gangen. Når det hele er samlet varmes massen op til 80-85 grader til det tykner.
  4. Lad væsken køle en smule af og kør den på maskinen. Sæt den færdige masse i fryseren og lad det sætte sig 30-40 minutter inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce