Mandekogebogen

Pistacie-is

Cremet flødeis med fløjsblød pistaciesmag.

Er der noget bedre end hjemmelavet is?

Hvis man formår at legere den helt rigtigt, så er den fløjlsblød, lækker og helt uimodståelig.

Psst. Hvis du mangler udstyr og ingredienser til mere fantasifulde udformninger, så tjek shoppen her

Pistacie er en klassisk variant i iskiosken, men er faktisk ikke så svær at kreere i hjemmet.

Se opskriften herunder!

ANNONCE

Pistacie-is

Fløjsblødt og lækkert!

6 portioner 10 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl pistacienødder, usaltede
  • 350 ml piskefløde
  • 350 ml sødmælk
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 6 stk æggeblomme, pasteuriseret
  • 1 knsp. mandelessens, kan undlades
  • ½ tsk grøn frugtfarve, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Hak pistacienødderne groft og rist dem kort på en varm pande for at få olierne ud.
  2. Kog nødderne op sammen med mælk og fløde. Når væsken begynder at simre, tages gryden af varmen. Lad det stå og trække i 20-30 minutter. Si herefter nødderne fra.
  3. Pisk i mellemtiden æg og sukker hvidt og luftigt. Varm den siede mælk op til kogepunktet igen og hæld det i den luftige æggemasse forsigtigt lidt af gangen. Når det hele er samlet varmes massen op til 80-85 grader til det tykner.
  4. Lad væsken køle en smule af og kør den på maskinen. Sæt den færdige masse i fryseren og lad det sætte sig 30-40 minutter inden servering.
Del

Seneste nyt