Aftensmad

Barbecue Steak Pizza

Barbecue på pizza – ja tak!

Barbecue Steak Pizza
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 20. oktober 2022
Denne artikel er sponsoreret

Barbecue og pizza er to ting, man normalt ikke forbinder med hinanden – men nu er tiden kommet!

Det er en lækker lille fusionssag, som jeg kalder – Barbecue Steak Pizza.

I al sin enkelthed en pizza, hvor man i stedet for at bruge tomatsauce nu bruger en hjemmelavet, krydret barbecue-sauce, som sammen med kebab-krydret skiver af oksekød og ost får en fantastisk lækker pizza.

Den er snasket, smagfuld og så har den fået en ekstra kant på smagen – nemlig ved at bruge Highland Park 18-års whisky i barbecue-saucen!

Ved at bruge whisky i din barbecue får du en skarpere smag, et krydret modspil til det sure og søde og så går whisky og røget paprika utroligt godt sammen – men den skal ikke være for krads eller for sprittet, og her passer den 18-årige Viking Pride helt perfekt til formålet med en blød, afrundet finish og en krydret, delikat smag.

Og så er det en pizzasauce, som karamelliserer endnu mere end eksempelvis en tomatsauce – især når man bruger en pizzaovn til formålet. Jeg brugte min Ooni Koda 16 til formålet, som fik barbecuesaucen til at karamellisere helt fantastisk og samtidig 'svitse' kødet og give de lækre tigerpletter på crusten. 

Her finder du opskriften på langtidshævet pizzadej og hjemmelavet kebab-krydderi.

Fang opskriften herunder:

 

2137576 scaled

2137578 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe 1 stk
Bøffelmozzarella 200 gram
Ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc. 250 gram
Kebabkrydderi (se opskriften i artiklen) 1.50 spsk.
Ketchup 2 dl
Brun farin 1 spsk.
Røget paprika 2 tsk
Hvidløgspulver 1 tsk
Soyasauce 1 spsk.
Whisky (Gerne Highland Park Viking Pride) 3 spsk.

Fremgangsmåde