Mandekogebogen

Bearnaise Buns

Lækre kuvertbrød med bearnaise-smag!

Den franske ægte sauce, Bearnaisesauce, er ikke en favorit hos mange uden grund - den smager vanvittigt godt.

Fedmefyldt, syrlig og masser af power på estragon - så der er mange gode grunde til at få det mere i hverdagen!

Men hvis man ikke lige orker at banke en Sauce Bearnaise i hus fra bunden på en travl hverdag, så findes der mange andre måder at implementere smagen ind i hverdagen.

Eksempelvis min Hasselback Bearnaise - og nu også disse lækre Bearnaise Buns!

I al sin enkelthed små, lækre og luftige kuvertbrød bagt i en form, som til sidst pensles og 'druknes' i en smørblanding med bearnaise-essens og estragon.

En dejlig sart, lækker smag af bearnaise til brødene gør dem perfekte som sidedish, snack eller meget andet til mange retter.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bearnaise Buns

Kuvertbrød med bearnaise-smag!

10 portioner 2 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 180 ml mælk
  • 20 gram gær
  • ½ spsk. sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 3 spsk. smør
  • 2 spsk. bearnaise-essens (købt eller hjemmelavet)
  • 1 håndfuld estragon (frisk eller tørret)
  • 1 stk æg, til pensling

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i mælken og tilsæt sukker. Rør hvedemel i efterfulgt af salt og ælt det grundigt sammen - enten i hånden eller indtil den ikke klistrer længere på røremaskine. Form den til en bold og læg den til hævning under et viskestykke i 60 minutter.
  2. Efter hævning vejes dejen af i 10 lige store portioner - form dem alle til små runde kugler. Find en form, der passer med, at der er et par centimeter i mellem hver bold. Jeg brugte en form med en diameter på 21-22 cm. Smør den grundigt med smør og læg bollerne i. Stil dem til hævning i 60 minutter.
  3. Smelt i mellemtiden smørret sammen med Bearnaise-essens, frisk eller tørret estragon og lidt salt og peber.
  4. Forvarm ovnen på 210 grader. Pisk et æg sammen i en kop med en gaffel og pensl forsigtigt alle bollerne med et jævnt lag æg. Bag fadet i ovnen i ca. 20 minutter. Når brødet kommer ud pensler du gavmilde mængder bearnaise-smør over. Har du smør til overs, kan du bruge det som dyppelse til brødet under servering.
Del

Seneste nyt

Annonce