Bearnaise Buns
Lækre kuvertbrød med bearnaise-smag!
Den franske ægte sauce, Bearnaisesauce, er ikke en favorit hos mange uden grund - den smager vanvittigt godt.
Fedmefyldt, syrlig og masser af power på estragon - så der er mange gode grunde til at få det mere i hverdagen!
Men hvis man ikke lige orker at banke en Sauce Bearnaise i hus fra bunden på en travl hverdag, så findes der mange andre måder at implementere smagen ind i hverdagen.
Eksempelvis min Hasselback Bearnaise - og nu også disse lækre Bearnaise Buns!
I al sin enkelthed små, lækre og luftige kuvertbrød bagt i en form, som til sidst pensles og 'druknes' i en smørblanding med bearnaise-essens og estragon.
En dejlig sart, lækker smag af bearnaise til brødene gør dem perfekte som sidedish, snack eller meget andet til mange retter.
Fang opskriften herunder:
Bearnaise Buns
Kuvertbrød med bearnaise-smag!
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 180 ml mælk
- 20 gram gær
- ½ spsk. sukker
- ½ tsk fint salt
- 3 spsk. smør
- 2 spsk. bearnaise-essens (købt eller hjemmelavet)
- 1 håndfuld estragon (frisk eller tørret)
- 1 stk æg, til pensling
Fremgangsmåde
- Opløs gær i mælken og tilsæt sukker. Rør hvedemel i efterfulgt af salt og ælt det grundigt sammen - enten i hånden eller indtil den ikke klistrer længere på røremaskine. Form den til en bold og læg den til hævning under et viskestykke i 60 minutter.
- Efter hævning vejes dejen af i 10 lige store portioner - form dem alle til små runde kugler. Find en form, der passer med, at der er et par centimeter i mellem hver bold. Jeg brugte en form med en diameter på 21-22 cm. Smør den grundigt med smør og læg bollerne i. Stil dem til hævning i 60 minutter.
- Smelt i mellemtiden smørret sammen med Bearnaise-essens, frisk eller tørret estragon og lidt salt og peber.
- Forvarm ovnen på 210 grader. Pisk et æg sammen i en kop med en gaffel og pensl forsigtigt alle bollerne med et jævnt lag æg. Bag fadet i ovnen i ca. 20 minutter. Når brødet kommer ud pensler du gavmilde mængder bearnaise-smør over. Har du smør til overs, kan du bruge det som dyppelse til brødet under servering.