Mandekogebogen

Hasselback Bearnaise

Flødekartofler med en upgrade!

Et smut i kartoffel-laboratoriet har resulteret i endnu en banger af en kartoffel-opskrift - i kølvandet på nyklassikere såsom Ratatouille-flødekartofler og Hasselback Fries, har jeg lavet endnu en fusionslignende sag.

Jeg kalder den Hasselback Bearnaise!

I al sin enkelthed små, lækre kartofler skåret efter de klassiske forskrifter for Hasselback, som bliver lagt i et fad og overhældt med en intens, opbagt Bearnaise-ish sauce.

Smagfuldt, cremet og perfekt til en weekendmiddag, hvor sauce og kartofler er klar på samme tid uden dikkedarer!

Flødekartofler med en ret så lækker opgradering - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hasselback Bearnaise

Luksus-flødekartofler!

4 portioner 1 time, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time, 30 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 800 gram kartofler
  • 4 dl piskefløde (eller madlavningsfløde/sødmælk)
  • 2 spsk. bearnaise-essens (købt eller hjemmelavet)
  • 1 spsk. estragon (frisk eller tørret)
  • 3 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180 grader. Skræl dine kartofler og skær ned i dem 2/3 ligesom med klassiske hasselback-kartofler - find gerne kartofler, der er nogenlunde ens i størrelsen. Læg dem i et fad - rundt eller firkantet - hvor de passer i. Jeg brugte en høj pande med en diameter på 22-24 cm.
  2. Smelt smørret i en gryde - når det bruser op, tilføjer du hvedemel, rører det rundt og lader det stege lidt i nogle minutter. Derefter hælder du fløde på og bringer det i kog ved mellemvarme - tilføj bearnaise-essens efter smag, tørret eller friskhakket estragon og smag til med salt og peber. Den skal blot tykne og smage intenst - bliver den for tyk, kan du tynde lidt op med sødmælk.
  3. Hæld den tyknede, opbagte Bearnaise-ish over kartoflerne og stil den i ovnen. Giv den ca. 1 time og 30 minutter - de sidste 20-30 minutter kan du give varmluft for at få lidt farve på toppen.
Del

Seneste nyt

Annonce