Bagværk

Brunchpandekager

Det søde element til weekendens brunch!

Brunchpandekager
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 2. oktober 2020

Jeg tror aldrig jeg har mødt en person, der ikke kunne lide pandekager. Pandekager er en ægte crowd-pleaser!

Og så findes den i utallige varianter – ikke blot i ingredienserne i dejen, men også i måden, den steges og 'formes'.

De klassiske er de 'tynde' pandekager, hvor man så kan gå i den anden boldgade og få store, luftige fluffy pandekager

Midt i mellem disse to finder man, hvad man kan kalde 'brunch-pandekager' – i princippet kan du sagtens bruge fluffy pandekager til formålet, men disse er små, lækre og perfekte som supplement til morgenbordet.

De er bløde, lækre og luftige – og så smager de fantastisk.

Selve opskriften er designet til at stå for sig selv og kun toppet med eventuelt lidt sirup eller honning og frisk frugt. 

Du kan sagtens stege en masse brunch-pandekager på forhånd og fryse dem ned i fryseren – det gør ikke noget ved konsistensen.

En god idé er dog at lægge lidt madmapir mellem hver pandekage – på den måde kan du også bare hive en stakfuld ud af fryseren til en hurtig eftermiddagskaffe!

Opskriften er nem at strikke sammen, smager fantastisk og så kan du altid freestyle med appelsinskal, chokolade og andre elementer!

Mangler du lige den perfekte opskrift på pandekager til brunchen i weekenden? Se med herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 20 pers.

Ingredienser

Hvedemel 3 dl
Æg 2 stk
Kærnemælk 2.50 dl
Rørsukker 3 spsk.
Bagepulver 2 tsk
Vaniljestang 0.50 stk
Kardemomme 1 tsk
Smør 20 gram

Fremgangsmåde