Mandekogebogen

Burrata

Cremet ost og smagfulde tomater!

Burrata er en frisk ost, der er lavet af ko-mælk. Osten har en rund og blød form, og den er dækket af en tynd, elastisk og mere fast mozzarellaskorpe. Indvendigt har burrata en fyld af strimler af mozzarella og fløde, som giver osten en blød og cremet konsistens.

Burrata er en meget blød og følsom ost, der kræver forsigtig håndtering. Osten er normalt frisklavet og skal opbevares i køleskab, indtil den skal spises.

Burrata er kendt for sin delikate smag og bløde konsistens, som gør den til en lækker og velsmagende ingrediens i mange forskellige retter.

Burrata er en frisk ost, der stammer fra Puglia-regionen i Italien. 

Burrata spises typisk som en appetizer eller forret og serveres ofte med frisk brød og olivenolie. For at spise burrata, skal du skære osten forsigtigt i to, så fyldet løber ud. Krydres ofte med olivenolie, lidt salt og sort peber, og server med frisk brød eller ristet ciabatta.

Burrata kan også bruges i salater og andre retter, hvor den bløde konsistens og cremede smag vil være en lækker og velsmagende tilføjelse.

Den kan være en ret i sig selv eller måske spises som et tilbehør kombineret med alt fra sommertomater eller en frisk salat - den kan også spises sammen med pizza eller godt brød. 

Herunder får du en god og nem opskrift på Burrata, som får tankerne til italienske sommerdage og sol:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Burrata

Friskost og salat!

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk burrata
  • 500 gram cherrytomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico-eddike
  • ½ tsk fint salt + peber
  • 1 tsk chiliflager, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve eller kvarte. Mariner tomaterne i balsamico og olivenolie og krydr med salt og peber. Pluk et par blade basilikum, og skyl dem.
  2. Læg burrataen på et fad, og fordel cherrytomaterne rundt omkring. Drys basilikumblade over tomaterne. Drizzle eventuelt lidt af dressingen over burrataen og giv den lidt chiliflager på toppen. Spis løs!
Del

Seneste nyt

Annonce