Mandekogebogen

Chicken Burger: Hjemmelavet kyllingeburger

Nem burger med kylling!

Man går aldrig galt i byen med en god, klassisk burger - den helt klassiske burger er med en bøf af hakket oksekød samt salat, ost og dressing.

Simplicitet er vejen frem, når man snakker en klassisk burger!

Men der er nu også noget ret lækkert over en kyllingeburger - sprød kylling med masser af snask. Lidt ligesom dem, man får på fastfood-restauranter.

Bare lige en tand bedre og mere saftig!

Det er overraskende nemt at lave selv - en kyllingeburger bliver perfekt, hvis du panerer dit kyllingebryst. Og gerne i panko-rasp, som lige får en ekstra dimension af sprødhed.

Lidt en Katsu-teknik, hvor man så efterfølgende skærer brystet ud i små skiver, så det er nemmere at spise i en burger. 

Det er egentlig derfra op til dig, hvad du elsker at få i en kyllingeburger.

Det vigtige element er den panko-panerede kylling - derfra kan de freestyle med ost, salat, grønt og meget andet. 

Jeg har også givet mit bud på en nem og hurtig dressing til burger, som står utrolig godt sammen med et stykke sprød kylling.

Den er let inspireret af dressingen, man eksempelvis laver til en hjemmelavet hønsesalat - bare med ekstra spark på de krydrede noter!

Masser af estragon, den rette balance mellem cremefraiche og mayo - samt et par smagsgivere såsom sennep, jalapenos og sriracha til de chili-glade.

Fang opskriften på en simpel og nem hjemmelavet kyllingeburger herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chicken Burger: Hjemmelavet kyllingeburger

Sprød kylling i burger!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

Panko-kylling
  • 2 stk kyllingebryst
  • 2 dl panko-rasp
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 stk æg
  • 2 tsk barbecue-krydderi, kan undlades
  • 4 dl fritureolie/solsikkeolie

Dressing
  • 1½ dl cremefraiche (enten 18% eller 38%)
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk dijon-sennep
  • 1 spsk. estragon, frisk
  • 1 stk forårsløg
  • 2 tsk sriracha (kan undlades)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. jalapenos, syltede

Fyld og burgerboller
  • 1 håndfuld salat (tomat, romaine-salat, mangoskiver, chili i skiver, etc.)
  • 4 stk burgerboller (brioche, sesamboller, etc.)

Fremgangsmåde

  1. Fintsnit forårsløg og riv hvidløget ned i cremefraichen og tilføj finthakket estragon og jalapenos, sennep, mayo og smag til med salt og peber - lad det trække, mens du forbereder resten.
  2. Snit din salat, alt efter, hvad du bruger i burgeren - jeg plejer at bruge et par blade salat, tomat, evt. agurk og så et par skiver moden mango og masser af skiver frisk rød chili! Hav det klar til senere.
  3. Hæld olien i en høj pande og bring det op til høj varme - i mellemtiden slår du ægget ud i en dyb tallerken, hvedemelet (+ evt. barbecue-krydderi) i en anden og panko-raspen i en tredje.
  4. Bank de kyllingefileter let flade med en kødhammer, så du får mere overflade og mørnet det samt forkorter stegetiden - vend det herefter i melet, efterfulgt af æg og til sidst panko, så den er helt dækket med panering.
  5. Når olien er varm, lægger du kyllingebrysterne på den varme olie og giv den 2-3 minutter på hver side, indtil den er gennemstegt, gylden og sprød. Lad den trække på fedtsugende papir i 2-3 minutter efterfølgende.
  6. Når burgerne skal samles, smører du bollerne (som du lige kan lune i ovnen, alt efter hvilken slags, du bruger) med dressingen på top og bund. Læg salat på og skær tynde strimler af kyllingen og læg den i burgeren. Nydes med fedtede fingre!
Del

Seneste nyt

Annonce