Mandekogebogen

Chili Cheese Tops

Den perfekte snack i hjemmelavet udgave!

Chili Cheese Tops er en genial opskrift på snacks, som bare passer godt til alle formål - tømmermænd, burger-sides, snacking, cravings, øl og det hele.

Og selvom du nemt kan svinge forbi din lokale fastfood-restaurant eller frysedisk i supermarkedet? Så kan du også nemt lave dem selv med endnu mere spark på smagen.

Hjemmelavede Chili Cheese Tops er en gudespise - de er helt sprøde udenpå og lune og spicy indeni med smeltende ost og stærk jalapenos. 

Smeltet ost og panering? Det er magi!

De er ret gode som tilbehør eller måske som en del af et større tapasbord, men mest af alt perfekt til, når man har brug for et hurtigt fiks af noget salt og sprødt. 

Det er egentlig bare en simpel panering, hvor man først vender ostekuglerne i hvedemel, efterfulgt af æg og til sidst i rasp - skal de være ekstra lækre, skal du have fingrene i pankorasp, som giver mere sprødhed og større skorpe. 

Ved at bruge både mel og rasp gør, at du forsegler osten bedre under friturestegning, så der er mindre risiko for, at osten smelter ud. 

Det er en opskrift for ostelskere!

Du kan bruge de fleste slags smelteoste til formålet - men den helt klassiske er en god, orange cheddar, som har lidt kant og sødme, som spiller godt op imod de syltede jalapenos på glas. 

Det er junkfood og fastfood på hjemmebane!

Fang min opskrift på klassiske chili cheese tops hjemmelavet herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chili Cheese Tops: Hjemmelavet

Sprøde og snasket!

15 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram god smelteost: eksempelvis cheddar eller gouda
  • ½ dl syltede jalapenos, medium eller hot
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 stk æg
  • 2 dl rasp (almindelig el. panko)
  • ½ tsk salt + peber
  • 5 dl fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Riv din ost på det grove rivejern og bland det sammen med hakkede jalapenos. Form nu dine chili cheese tops en smule mindre, end du ønsker dem til at være - paneringen vil give den sidste fylde.
  2. Hæld hvedemel i en skål, sammenpisket æg i en anden og raspen i den tredje. Dyp først dine chili cheese tops i melet, efterfulgt af æg og til sidst rasp.
  3. Varm olien op til ca. 160-170 grader i en gryde. Steg dem 3-4 af gangen, indtil de er gyldne og sprøde uden på 1-1,5 minutter - lige tilpas nok til at få smeltet midten. Prøv dig frem, inden du laver dem alle, så du ved, hvor varm olien er og hvor meget der skal til, før osten smelter. Læg dem på fedtsugende papir og spis indenfor 30 minutter, så de forbliver sprøde.
Del

Seneste nyt

Annonce