Mandekogebogen

Chokolademuffins

Svampede og lækre!

Chokolademuffins har vi allesammen en gammel familieopskrift til.

Enten nogen, vi har arvet fra vores bedsteforældre, eller også en såkaldt familieopskrift, som i virkeligheden viser sig at være fra Familie Journalen anno langt, langt tilbage!

Uanset hvad, så kan vi blive enige om, at de er utroligt lækre og nemme at lave!

Hvis du mangler inspiration til en god, klassisk chokolademuffin, så har jeg lavet denne opskrift herunder.

Og så er den lige toppet med lidt hyldeblomstglasur.

Den laves blot ved at tilføje denne Hyldeblomstsaft til flormelis - og voila, så er der læskende hyldeblomstglasur!

ANNONCE

Chokolademuffins

Luftige og lækre!

12 portioner 28 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 3 spsk. kakaopulver, usødet
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ stk vaniljestang
  • ½ tsk salt
  • 150 gram sukker
  • 2 stk æg
  • 2 dl mælk
  • 100 gram smør, smeltet
  • 70 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bland bagepulver, vaniljekorn, hvedemel, salt og kakaopulver sammen i en skål. Si det hele igennem, så du får klumperne ødelagt.
  2. Bland æg, mælk og smeltet smør sammen i en skål og opløs sukker i væsken.
  3. Bland de tørre ingredienser sammen med den våde masse, indtil du har en lind og lækker dej.
  4. Hak den mørke chokolade - fint, hvis du vil have en mere fast dej, eller groft, hvis du vil have små 'kamre' af chokolade. Bland den hakkede chokolade i dejen.
  5. Fordel dejen i små muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 16-18 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt