Aftensmad

Cowboy-quesadillas: Texanske snacks

Deluxe-quesadillas!

Cowboy-quesadillas: Texanske snacks
Cowboy-quesadillas: Texanske snacks
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 19. marts 2022

Quesadillas er en velkendt klassiker fra det mexicanske køkken, hvor man pakker to tortillas omkring en masse lækkert fyld, der er bundet sammen af ost.

Dernæst bliver de skåret i små trekanter og kan enten nydes brandvarme eller lune.

I denne omgang har jeg lavet den klassiske udgave fra Texas, hvor man i sydstaterne lige har lånt lidt inspiration fra nabolandet.

De kaldes cowboy-quesadillas – lækre quesadillas, hvor man bruger rester af kød fra tidligere på en ny måde.

Den klassiske og bedste måde? Rester af pulled pork.

Men man kan sagtens bruge rester af steg, flæskesteg, oksesteg, bøffer, kylling og lignende – man kan lige røre det op med en krydderiblanding for at pifte det op.

Eksempelvis barbecue-rub eller måske en kebab-krydderi. Dernæst kan du smække det i, som det er – eller lige få kødet og krydderierne til at 'vågne' med en tur på panden inden.

Derefter spækket med majs, bønner, ost, forårsløg og peberfrugt – snasket på den gode måde!

Fang min opskrift herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 16 pers.

Ingredienser

Kolde kødrester (pulled pork, kyllingebryst, oksesteg etc.) 300 gram
Barbecue-krydderi el. kebab-krydderi (se opskrift længere oppe i artiklen) 1 spsk.
Tortillas 8 stk
Majs 2 dl
Røde bønner, dåse 1 stk
Forårsløg 4 stk
Peberfrugt, røde 1 stk
Cheddar, revet 300 gram

Fremgangsmåde