Mandekogebogen

Criss Cross Cheese Potatoes: Bagte kartofler med ost

Bagekartofler møder loaded fries!

Jeg har været et smut i kartoffel-laboratoriet igen og leget lidt med tanken om, hvad der sker, hvis man kombinerer bagte kartofler med loaded fries/cheese fries.

Resultatet? En Criss Cross Cheese Potato!

En smagfuld, saftig, mør og cremet bagekartoffel, som mødes af den lækreste cheddarost.

I et nyt samarbejde Kerry Gold, som producerer irsk kvalitetscheddar, har jeg kreeret denne syndige form for tilbehør. Jeg har brugt deres lækre Kerry Gold Mature Cheddar til formålet, som er en tand mere skarp og dyb end eksempelvis klassisk cheddar, gouda og emmenthaler - og så har den en hurtig smelteevne, der fungerer rigtig godt til formålet!

I al sin enkelthed er en Criss Cross Cheese Potato en bagekartoffel, hvor man lægger 4-5 snit på langs og på tværs af kartoflen.

Ikke helt i gennem, men ca. 2/3 ned i kartoflen - det gør, at den under bagning vil få mere hård varme ned i 'kødet' og både tilbereder hurtigere og får den rigtige bagte smag. 

Efter den er bagt mør, tager man den kort ud af ovnen for at lægge skiver af cheddar ned mellem alle snittene, hvorefter den skal tilbage i ovnen i 4-5 minutter.

Her smelter osten indeni i kartoflen og omkring kartoflen, så den bliver loaded til perfektion med smag!

Dernæst er den klar til servering - eventuelt med et drys purløg over eller lidt kryddersmør. 

Criss Cross Cheese Potatoes er den perfekte snack - både som tilbehør til mad, sommermad eller måske tømmermænd?

Det er lidt a la en bagekartoffel på steroider. Herunder finder du opskriften på Criss Cross Cheese Potatoes: 

ANNONCE
Criss Cross Cheese Potatoes: Bagte kartofler med ost
Tips og tricks

Kan man bruge andet end bagekartofler?

Du kan sagtens bruge almindelige kartofler, hvor det dog er lidt sværere at lægge snittene uden at kartoflen går i stykker.

Kan man bruge andet end cheddar?

Sagtens. Kerry Golds Mature Cheddar er rigtig godt til formålet, fordi den er dyb og aromatisk, men du kan sagtens bruge almindelige smelteoste. 

Hvor mange kartofler kan man lave på én gang?

Omkring 10-12 bagekartofler på samme rist - flere end det, så skal stegetiden skrues 5-10 minutter op.

Hvor mange kartofler pr. person?

1 almindelig bagekartoffel bør være nok pr. person - men er det det eneste tilbehør, kan du godt skrue op til 2 styk.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Criss Cross Cheese Potatoes

Bagekartofler møder cheese fries!

4 portioner 1 time, 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk bagekartoffel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1½ tsk fint salt
  • 100 gram kerry gold "mature cheddar"-ost

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 220 grader almindelig ovn. Skyl dine bagekartofler og dup dem tørre - læg 4-5 snit langs og 4-5 snit på tværs af bagekartoflen uden at skære helt i gennem - ca. 2/3 igennem.
  2. Pensl snittene grundigt med olivenolie og drys et jævnt lag fint salt over - stil dem i ovnen på en bagerist med bagepapir og afbag dem i ca. 60 minutter (eventuelt skru ned for varmen henimod slutningen, hvis skrællen bliver for mørk).
  3. Lad ovnen forblive tændt, men tag bageristen ud - skær din Kerry Gold Mature Cheddar i små, tynde strimler, og stik den forsigtigt ned mellem snittene på kartoflen, som har åbnet sig af varmen - du kan 'lirke' dem forsigtigt op med en kniv. Fyld så meget ost i dine bagekartofler som muligt! Stil dem tilbage i ovnen i 4-5 minutter, indtil osten enten bobler op eller har smeltet ned i kartoflen. Servér herefter straks!
Del

Seneste nyt

Annonce