Det lette
Croquetas de jamón – spanske kroketter med skinke
Smagfuld tapas-klassiker med rødvinsparring!
I et nyt samarbejde med Ribera Del Duero har jeg kastet mig ud i et wine-pairing-eventyr henover sommeren!
I første omgang skal vi have en skøn klassisker på den spanske tapas-front, som går under navnet croquetas de jamón – kroketter med spansk skinke.
En simpel, cremet, sprød og uimodståelig snack, der står rigtig godt sammen med mange af Ribero Del Dueros vine.
Når man har med kroketter at gøre, bevæger man sig ind i tapas-territoriet, og her er de spanske vine og generelt Ribera Del Duero ret gavmilde med mulighederne for at finde vine, der matcher en lang række spanske lækkerier.
Til opskriften har jeg fundet tre vine i deres omfattende sortiment, som på hver deres måde kan spille op til den fede, cremede krokette.
Emilio Moro 2021
Her har vi fingrene i en vintage-vin, som meget har behov for at tale for sig selv og blive nydt uden alt for mange forstyrrelser eller dominerende parringer – her skal man netop blot nyde lidt lette snacks, som kan komplimenterer de kraftige smagsnuancer. Vinen er spækket med modne sommerbær i duften, let krydret og så er smagen utrolig fyldig, men samtidig cremet – den har en ret intens eftersmag, som både spiller op med tunge tanniner og saftighed. En perfekt partner til en sprød, fed og saltet hapser, som både kan bryde fedmen, og blive mødt af fedmen, der understreger de varme krydderier i vinen.
Jilguerin 2022
Her snakker vi en utrolig let drikkelig vin, som er yderst frugtig, saftig og velegnet som en nærmest ‘læskende’ vin – hvilket går utroligt godt sammen med tapas, hvor man skal spise en masse små hapsere, mens vinen nydes i det rette tempo. Næsen rammer de mere pre- sommerlige frugter såsom ribs, mens der er lidt mere sødme i smagen med velbalancerede tanniner og behagelige, frugtige nuancer.
Aalto 2021
Den sidste i rækken er igen en let drikkelig rødvin, som formår at balancere både en fløjlsblød tekstur og en god syre – samtidig med at smagen er dyb med mørke frugter og masser af mørke bær kombineret med vaniljenoter – slutteligt med en lang, tanninholdig finnish med et snert af fad. Perfekt som en mørk, aromatisk smagsoplevelse, der skal danne base for en række spanske delikatesser.
Fang opskriften på de spanske kroketter herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Løg
1 stk
Smør
60 gram
Hvedemel
80 gram
Serrano-skinke
70 gram
Fritureolie/solsikkeolie
400 ml
Rasp (almindelig el. Panko)
2 dl
Hvedemel
1 dl
Æg
1 stk
Fremgangsmåde
Læs også: