Det lette
Devilled Beef
Spicy klassiker fra Sri Lanka!
Denne gang er globussen rettet mod Sri Lanka, hvor vi i denne opskrift har ladet os inspirere af en ægte klassiker.
I det srilankanske køkken er Devilled Beef en velkendt opskrift, som kombinerer egenskaber fra både Sri Lanka og det kinesiske køkken i en skøn samhørighed.
Navnet hentyder til, at vi er i den krydrede ende af skalaen – men du kan selvfølgelig justere op og ned i chilimængden som du lyster. Du kan også helt udskifte de røde chili med peberfrugt, men den mister lidt af sin 'charme'.
Det er en nem og simpel stirfry til at få varmen, eller på en varm sommerdag med en iskold lys øl.
Den krydres blandt andet med en srilankansk karry – og herunder finder du både opskriften på en srilankansk karry og Devilled beef:
Sådan laver du srilankansk karry til retten
Du kan vælge at lave en stor portion, som du så kan bruge løbende af – men denne opskrift er designet til at passe direkte til opskriften:
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk. koriander
0,3 tsk. stødt nelliker
0,5 tsk. stødt kardemome
0,5 tsk. knuste sennepskorn
Bland det hele sammen og drys over kødet!
(Hvis du har det på lager, du brug også gerne lidt fennikelfrø!)
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
300 gram
Srilankansk karry, se note længere oppe
2 tsk
Grøn peberfrugt
1 stk
Rød chili
2 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløg
2 fed
Ingefær, revet
2 tsk
Tomater
2 stk
Soyasauce
2 spsk.
Ketchup
3 spsk.
Eddike (gerne fransk æblecidereddike)
1 spsk.
sukker
1 tsk
Chiliflager, røde
0.50 tsk
Læs også: