Bagværk
Drømmekage-issandwich
To verdener mødes i det søde køkken!
Issandwich er altid et sikkert hit til dessert og aftenskaffen – det er nemlig en god måde at slippe for at vælge mellem kage og is.
Her får man det kombineret i én bid!
Jeg har tidligere eksperimenteret med forskellige slags is-sandwich – både vaniljekrans-issandwich og brownie-issandwich.
Og denne gang har jeg leget lidt med den danske klassiker – drømmekage!
De sjoveste opskrifter kommer oftest, når man har nogle råvarer, der skal bruges i køleskabet – og jeg havde nogle pasteuriserede æg tilovers.
Og med lyst til en god klassisk drømmekage med svampet bund og kokos-topping – så blev det til issandwich med drømmekage.
Det fungerer rigtig godt sammen med en hjemmelavet vaniljeis – den bløde sandkagedej med en knasende, blød kokostopping og den kolde is.
Og så er den faktisk rigtig nem at lave – du vælger selv, om du vil køre hjemmelavet is eller en god købeversion.
Hvis du selv vil lave din is – så vil jeg anbefale min opskrift på hjemmelavet vaniljeis.
Måden du skal tænke opskriften på, er at finde forme og fade, som passer i højden – du kan med fordel bruge en franskbrødsform til ismassen, hvor du får en tilpas højde på isen.
Dernæst skal du finde et fad eller bare en bradepande, som er dobbelt så bred som franskbrødsformen – på den måde kan du nemt skære din kagebund midt over og dermed have en bund og en top til din issandwich, som passer med bredden på isen.
Smart!
Jeg brugte en franskbrødsform på 12×30 cm til et kagefad/lasagnefad på 25×30 centimeter – på den måde bliver isen halvdelen af størrelsen på kagebunden og den kan derfor lægges sammen ret enkelt!
Hvis du bruger hjemmelavet is, så skal den blot smøres ud i bunden af franskbrødsformen, når den er kørt på maskine – hvis du køber isen, så skal den blot blive let blød, så du kan trykke den ned i formen og få samme højde. Mængder der kan bruges til opskriften fungerer fra 700-1000 ml is.
Fang opskriften og et par billeder af processen herunder:
Franskbrødsform til isen, fad til kagebunden.
Dejen hældes i formen.
Afbages let gylden.
Afbagt med kokos-topping.
Afkølet og flækket på midten og vendt om.
Isen placeres på den en side og den anden lægges ovenpå.
Kæmpe klapsammen klar til fryseren!
Så er der serveret!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Vaniljeis (hjemmelavet eller god købeversion)
700 ml
Sukker
90 gram
Smør
30 gram
Sødmælk
1 dl
Hvedemel
80 gram
Æg
1 stk
Bagepulver
0.50 tsk
Kokosmel
2.50 dl
Brun farin
2.50 dl
Smør
70 gram
Mælk
4 spsk.
Fremgangsmåde
Læs også: