Det lette
Drunken Noodles
Nemme, smagfulde nudler med oksekød!
Drunken Noodles er en skøn og nem stir-fry opskrift fra Thailand, som trods navnet ikke har noget som helst med alkohol på ingredienslisten.
Den går også under det thailandske navn Pad Kee Mao.
Navnet hentyder til, at man ofte får det sent på aftenen eller natten associeret til festligheder eller byture – eller måske som tømmermænd.
Den har nemlig alt det, du har brug for til at pleje tømmermænd eller som natmad efter en våd aften – salt, sødt, surt og lækkert!
Den er utrolig nem at lave – og jeg har lavet en lækker version, hvor i denne omgang har brugt den skønne udskæring Mørbradspidser af kalv til formålet.
En mør, velsmagende og lækker udskæring, som er enderne fra en klassisk kalvemørbrad, som stadig har masser af potentiale.
Tricket er, at det skal let fryses, inden man skærer det i strimler – så får man helt tynde skiver, som smelter på tungen.
Fang min version af Drunken Noodles herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Løg
2 stk
Hvidløg
2 fed
Broccoli
1 håndfuld
Peberfrugt, røde
1 stk
Thai-basilikum (eller alm. basilikum)
1 håndfuld
Ingefær, revet
2 tsk
Oksekød (eksempelvis mørbradspidser, ribeye, okseinderlår, etc.)
150 gram
Soyasauce
0.60 dl
Fishsauce
1.50 spsk.
Vand
0.50 dl
Brun farin
1 spsk.
Risnudler
200 gram
Læs også: