Mandekogebogen

Falafel med græskar

Krydret og cremet!

En måde at variere de klassiske falafler på, er at bruge et lækkert hokkaido-græskar og en aromatisk chili - rød chili og andre almindelige chilier kan sagtens bruges til formålet, men en gul habanero er perfekt både farvemæssigt, men også med sin citrus-agtige aroma.

Herunder får du en lækker opskrift på græskar-falafel med spicy noter:

ANNONCE

Græskar-falafel

Blødt og spicy!

12 portioner 30 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 120 gram kikærter, tørrede
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk løg
  • 100 gram hokkaido-græskar
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk. gul habanero
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1½ tsk timian (tørret eller frisk)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 spsk. hvedemel
  • 500 ml fritureolie

Fremgangsmåde

  1. Hæld de tørrede kikærter i en stor skål og fyld godt op med koldt vand - lad dem udbløde i 12-15 timer.
  2. Forvarm ovnen på 200 grader. Skær hokkaido ud i små tern og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolien og drys med halvdelen af saltet. Bag dem i 20 minutter og lad dem afkøle helt inden næste skridt.
  3. Skyl de udblødte kikærter og hæld dem i en blender eller foodprocessor.
  4. Bland de resterende ingredienser i (udover fritureolie, selvfølgelig!) og blend til en ensformig masse.
  5. Varm olien godt op i en tykbundet gryde og form dejen til små kugler. Steg dem i olien, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt