Falafel med græskar
Krydret og cremet!
En måde at variere de klassiske falafler på, er at bruge et lækkert hokkaido-græskar og en aromatisk chili - rød chili og andre almindelige chilier kan sagtens bruges til formålet, men en gul habanero er perfekt både farvemæssigt, men også med sin citrus-agtige aroma.
Herunder får du en lækker opskrift på græskar-falafel med spicy noter:
Græskar-falafel
Blødt og spicy!
12 portioner
30 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 120 gram kikærter, tørrede
- 1 fed hvidløg
- ½ stk løg
- 100 gram hokkaido-græskar
- 1 tsk salt
- 1 spsk. gul habanero
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1½ tsk timian (tørret eller frisk)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. limesaft
- 1 spsk. hvedemel
- 500 ml fritureolie
Fremgangsmåde
- Hæld de tørrede kikærter i en stor skål og fyld godt op med koldt vand - lad dem udbløde i 12-15 timer.
- Forvarm ovnen på 200 grader. Skær hokkaido ud i små tern og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolien og drys med halvdelen af saltet. Bag dem i 20 minutter og lad dem afkøle helt inden næste skridt.
- Skyl de udblødte kikærter og hæld dem i en blender eller foodprocessor.
- Bland de resterende ingredienser i (udover fritureolie, selvfølgelig!) og blend til en ensformig masse.
- Varm olien godt op i en tykbundet gryde og form dejen til små kugler. Steg dem i olien, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.